De Golfpersprijs bestaat sinds 1997. De prijs is een gezamenlijk initiatief van de NGF, NVG, PGA Holland en NVGJ, de Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten.
Uit alle inzendingen is er door de leden van de NVGJ een shortlist samengesteld waaruit de jury haar keuze heeft kunnen maken. De jury 2022 bestond uit Ger Laan en Madelon Barenbrug van de NVGJ, Paul Wesel van de NVG, Jim van Heuven van Staereling van de PGA Holland en Abe Jan ter Beek van de NGF.

Juryrapport categorie Tekst:

Op nagenoeg alle fronten in het leven is twee beter dan één.
Met zijn tweeën zie je meer dan alleen.
Met zijn tweeën ben je sterker dan alleen.
Met zijn tweeën ben je succesvoller dan alleen.
Met zijn tweeën is het simpelweg leuker dan alleen.

Met zo’n rijtje kunnen wij nog wel even doorgaan. En dit alles, plus meer, is van toepassing op het Echtpaar in dit artikel.
Een goede tekst moet beeldend zijn geschreven en goed beeld moet woorden weergeven. schrijver en de fotograaf zijn complementair.
Zo ook is deze productie er één die elkaar aanvult en zelfs tot twee maakt. De verdiende winnaars in de categorie TEKST zijn dan ook geworden:
Martijn Paehlig en Edwin Vermaas voor het artikel Echtpaar Huizing en Huizing.

Lees hier het artikel Echtpaar Huizing en Huizing.

De foto’s van Edwin Vermaas bij het artikel ‘Echtpaar’ bekijkt u hier.

Juryrapport categorie Beeld en Geluid:

Nog steeds heerst bij velen nog steeds de gedachte dat golf een ‘oudemannen’ sport is. Maar in niets komt bij de winnaar van deze categorie naar voren dat deze aanname op waarheid is gestoeld. Fris, jong, vooruitstrevend en vrouwelijk zijn kernwoorden die door je gedachten gaan bij het zien van deze video.
Het verhaal van Daphne wordt zeer goed weergegeven door mooie ingetogen opnames. Tevens weet zij beeldend te verwoorden waarom zij in korte tijd zo enthousiast is geworden voor golf. De video van 2.39 minuten is dan ook één sublieme reclameclip voor de golfsport. Direct toonbaar op nationale televisie.
Onder regie van Danne van der Meijden en Cameraman Marco Espinosa is de winnaar in de categorie BEELD EN GELUID: Daphne.

Bekijk hier de video Daphne van KLCK.