Wat te doen met zomers ongedierte?

Als ondernemer zit u niet te wachten op kleine beestjes die u en met name uw gasten, het recreëren onmogelijk maken. Wat dacht u van mieren die in grote colonnes door uw keuken marcheren? Of van wespen, die het (met name) in augustus en september gemunt hebben op het bier, de frisdrank of limonade van uw gasten? En fruitvliegjes, die continue rond uw biertap en sapmachine zwermen?

Daar wilt u zich in deze zomermaanden toch helemaal niet druk over maken? Wij, Ongedierte Bestrijding Nederland (OBN), doen dat als NVG Inkoop leverancier uiteraard wel! Graag helpen wij u om overlast van ongedierte voor uw gasten zoveel mogelijk tegen te gaan.

Mierenlokdoosjes
De beste plaats om mierenlokdoosjes neer te zetten, is eenvoudigweg op de plek waar u de meeste overlast ervaart en op de looppaden (bij de deuren of andere plekken waar ze het pand binnenkomen). Een vuistregel hierbij is per 10 m2 een lokdoosje (bij ernstige overlast). De mieren komen op de geur van het lokaas af. In de lokdoosjes zit een giftige stof, die de mieren meenemen het nest in. Hierdoor sterft het nest na enkele dagen tot circa 2 weken uit. De lokdoosjes zijn circa 4 weken werkzaam en zijn uiteraard bij ons verkrijgbaar.

Fruitvliegvallen
Bij overlast van fruitvliegen, is het belangrijk om allereerst de bron op te zoeken en deze te verwijderen. Denk aan overrijp, beschimmeld fruit, maar ook aan leeg fust, gemorste sappen, vervuilde vuilnisbakken, koffiedrab etc. Hoe hygiënischer er gewerkt wordt, hoe minder overlast er van fruitvliegen zal zijn. OBN beschikt over goed werkende fruitvliegvallen, die fruitvliegen naar de val lokken door middel van een lokstof. Voor de beste werking dienen deze vallen zo dicht mogelijk bij de bron te worden geplaatst. De fruitvliegen vliegen de val in, maar komen hier niet meer uit!

Wespenvallen
In de maanden augustus en september is de overlast van wespen het meest vervelend. Dan zijn de werksters van het nest op zoek naar suikerbronnen, zoals frisdrank, bier, ijs, stroop etc. Hierdoor komen ze dus ook steeds op plaatsen waar veel mensen zijn. Als het nest niet in de directe nabijheid te vinden is en niet kan worden geëlimineerd, zit er niets anders op dan de wespen overlast tegen te gaan met speciale wespenvallen. OBN beschikt over professionele wespenvallen, die desgewenst van een speciale wespenlokstof kunnen worden voorzien. Hiermee kan de overlast behoorlijk worden teruggedrongen en laat u eveneens aan uw gasten zien, dat u er alles aan doet om de wespen weg te houden.

Meer informatie?
Bekijk voor meer informatie het raamcontract of neem contact met OBN op via T. 088-8888626. Bent u uw inloggegevens voor www.nvg-inkoop.nl kwijt? Neem dan contact met ons op via T. 0318-421655.