Waar kan de jeugd golfen?

Vanaf 29 april zijn een aantal golfbanen weer open. De NGF en NVG houden een lijst bij waarop te zien is welke banen klaarstaan om de jeugd op te vangen.

Een golfbaan mag na toestemming van de gemeente openen voor de jeugd, maar dat hoeft niet. Clubs die wel van plan zijn om vanaf 29 april jeugd te ontvangen, moeten zich houden aan een algemeen protocol voor het heropenen van de buitensport voor jeugd en jongeren tot en met 18 jaar én aan een golfspecifiek protocol voor jeugd. Het vereist dus behoorlijk wat inspanningen om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Het goede nieuws; er werd achter de schermen al hard gewerkt aan deze opening, dus een groot aantal banen zet de deuren inderdaad open. Dat aantal loopt vanaf vandaag alleen maar op.

Onderstaand document geeft voorlopig de beste weergave welke golfbanen open gaan per 29 april 2020. Het document wordt up-to-date gehouden. Staat jouw golfbaan er nog niet tussen, laat dan het secretariaat contact opnemen via communicatie@ngf.nl

Klik hier om de lijst te bekijken met golfbanen die per 29 april jl. open zijn.

Bij Golfbaan Almeerderhout hebben we een filmpje gemaakt waarin de belangrijkste elementen uit de jeugd protocollen van de NGF naar voren komen. Voor golfers t/m 12 jaar geldt een ander protocol dan voor golfers van 13 t/m 18 die de clubs keurig nastreven.