Update woensdag 29 april Noodverordeningen

Beste mensen,

Vandaag gaan we eindelijk weer golfen! Weliswaar alleen met de jeugd. Velen van u hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om zich hierop voor te bereiden inclusief de implementatie van het protocol dat door VWS, NOC*NSF, VSG en POS is opgesteld. Vanmorgen worden wij echter met een nieuwe verassing geconfronteerd, niet ongewoon in deze dynamische tijden.

Gisteravond laat blijken de veiligheidsregio’s pas vergaderd te hebben over een nieuwe noodverordening die opgesteld moet worden n.a.v. de nieuwe regels van het kabinet. Op basis van deze noodverordening moeten gemeentes de protocollen beoordelen. En daar zijn de veiligheidsregio’s dus te laat mee, want vandaag gaan we open. Wij hebben vernomen dat de nieuwe noodverordening vandaag wordt verspreid. Sommige gemeentes zullen hier snel op kunnen acteren, andere zullen wat meer tijd nodig hebben.

Een aantal van u heeft al toestemming gekregen van uw gemeente op basis van het ingestuurde protocol, een aantal wacht nog op een reactie en enkele banen hebben een afwijzing gekregen. Wij adviseren de banen die toestemming hebben gewoon door te gaan met hun plannen om voor de jeugd open te gaan. De overige banen adviseren wij contact op te nemen met hun gemeente. Uw gemeente kan, naar nu blijkt, het u toch verbieden open te gaan.

Inmiddels is er een noodwet in voorbereiding die de route van de noodverordeningen moet vervangen. Vervolg volgt.

Wij wensen u een hele goede eerste golfdag.