Update II Golfbranche & Coronacrisis 6 mei 2020 (update NGF, NVG)

Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen tijdens de persconferentie van het kabinet: golf kan weer open voor volwassenen per 11 mei! U en heel veel golfers hebben zeer uitgekeken naar dit moment, en wij niet minder.

Stappen om ook goedkeuring van uw gemeente te krijgen
De aanpassingen van de regels omtrent Corona moeten vastgelegd worden in nieuwe noodverordeningen door de veiligheidsregio’s. De vorige keer duurde het meer dan een week voor dit geregeld was. Vervolgens moeten gemeentes deze gaan verwerken en aan de hand hiervan protocollen beoordelen. Ook wordt er een nationaal sportprotocol opgesteld. Dit zal naar verwachting vrijdagmiddag klaar zijn, ook dit zal verwerkt moeten worden.

U ontvangt uiterlijk morgenmiddag van ons het ‘golfprotocol’ zoals wij verwachten dat deze eruit gaat zien. Er zijn voor ons ook nog een aantal vragen die beantwoord moeten worden. De versie die wij morgen met u delen moet dan vrijdagmiddag nog definitief getoetst worden op het landelijke protocol. Net als de vorige keer lijkt het ons zinvol dat u morgen einde dag of vrijdag contact zoekt met uw gemeente en het voorlopige golfprotocol alvast toe zendt. Op deze manier hebben veel golfbanen een voorlopige toestemming gekregen voor het jeugdprotocol.

De volgende zaken lijken toegestaan te zijn:

  • 4 ballen
  • Flights die elkaar inhalen
  • Begeleiding lijkt toezicht d.m.v. marshals te worden

Ook adviseren wij u te informeren bij uw gemeente of zij het definitieve protocol van vrijdagmiddag nog voor of tijdens het weekend kunnen beoordelen of dat u maandag op basis van het eerste concept al open kan.

Mocht u vragen hebben: wij zijn bereikbaar. En mocht u problemen ondervinden met uw gemeente: we ontvangen graag een melding, wij hebben goed contact met de VSG.

Golf en lesgeven
Zover wij nu kunnen beoordelen kunnen ook golflessen weer starten met een groepsgrootte van maximaal 10 personen. Met inachtneming van de 1,5 meter afstand en hygiëneregels.

Video
Vrijdag wordt er een video opgenomen waarin de richtlijnen voor golfers zichtbaar zijn.
Ons streven is om deze 11 mei te delen met u en golfers.

Verder details
Waar nodig zullen wij u morgen verder voorzien van relevante zaken. Onze ervaring is dat de dagen na de bekendmaking van de nieuwe regels er meer zaken bekend worden.

Wij wensen u veel succes met de verdere heropening van uw golfbaan!