Update Golfbranche & Coronavirus 5 juni 2020 (update NGF, NVG)


Nieuwe posters beschikbaar
De posters waarmee u de golfers in goede banen kunt leiden, ook in uw horecagelegenheid, zijn aangepast. U vindt ze hier.

Wedstrijden? Nog steeds geldt: wedstrijden en competities zijn verboden tot 1 september
Interne clubwedstrijden kunnen worden georganiseerd waarbij wij nog steeds adviseren om de groepen niet te groot te maken. Grote groepen mensen bij elkaar, ook in de buitenlucht, verhogen de kans op besmetting. Shotguns zijn qua logistiek lastiger te organiseren dan het starten van 1 of 2 tees. Ook hier geldt: het is niet verboden maar evenmin aan te raden. Daarbij hebben wij nog altijd geen duidelijkheid gekregen over de toegestane omvang van een interne wedstrijd. En hoe zit het dan met groepsvorming? Mogen daar wel of niet meer dan 30 deelnemers aan deelnemen?  Per 1 juli is het geen issue meer wanneer groepen tot 100 mensen bij elkaar mogen komen.

NVG site is weer online na hack
Ook in deze tijd gaan hackers helaas ‘vrolijk’ door met hun hobby. De NVG-site was daarvan het slachtoffer geworden. We zijn inmiddels weer online.

Hoe gaat het met uw horeca?
Wij zijn benieuwd hoe het loopt met uw horeca. Van een aantal leden vernemen wij veelal goede maar soms ook minder goede berichten. We stellen het op prijs als u die berichten met ons deelt. Ook is duidelijk geworden dat gemeentes hier en daar hun eigen invulling geven aan de interpretatie van de noodverordeningen. In gevallen waar de gemeente vond dat horeca op golfbanen dicht moest blijven, is het gelukt de gemeente ervan te overtuigen dat dit niet het geval is. Maar er zijn ook voorbeelden van gemeentes die juist een ruimere interpretatie hanteren en meer toestaan. Ook die voorbeelden zien we graag tegemoet. Mocht u problemen ondervinden: laat het ons weten.

Terrastips
Misset Horeca publiceert deze week terrastips om uw omzet te verhogen. Sommigen daarvan zijn goed bruikbaar voor de terrassen op de golfbanen.  Klik hier voor de tips.

Medewerkers en thuiswerken: van nood naar trend?
Nu medewerkers door de coronacrisis gedwongen thuiswerken, geeft ze dat meer een gevoel van autonomie. Ze willen er niet meer vanaf, ook niet wanneer ze weer gewoon naar fabriek of kantoor mogen. Dat is een opvallende uitkomst van een onderzoek naar “thuiswerken tijdens de coronapandemie”. Dit biedt kansen voor modern werkgeverschap. Wat u kunt doen om die te benutten, leest u in dit artikel van adviseur HR-innovatie Margreet Xavier.