Update Golfbranche & Corona – 26 juni 2020 (update NGF, NVG)

Het sportprotocol is in concept. Dit hebben we weer vertaald naar het golfprotocol, dat u hier kunt downloaden. Het is door de vele versoepelingen een geheel nieuw document geworden. De posters krijgt u volgende week.
Het is nog een concept protocol, wat betekent dat wij nog verduidelijkingen verwachten rond 1 juli. Dit delen we met u, zodra het bekend is.

Rectificatie registratie horeca
Verder gaven wij gisteren in de update aan dat alleen registreren verplicht is in de horeca. Dit is gerectificeerd. Het is nu gelijk aan de regel omtrent starttijden. Hierbij de juiste regel:

Reserveren is per 1 juli verplicht als een locatie binnen meer dan 100 personen of buiten meer dan 250 personen (exclusief personeel) kwijt kan op 1,5 meter afstand (tenzij personen uit 1 huishouden komen).

Hygiëne materialen
De verantwoordelijkheid van het desinfecteren van materialen ligt bij u.
Vanaf 1 juli is het mogelijk om meer golfgerelateerde materialen te gebruiken, maar die dienen wel na elke aanraking gedesinfecteerd te worden. Of door u of door de golfer. We begrijpen dat dit voor bijvoorbeeld het aanraken van een vlaggenstok veel werk en oplettendheid vraagt. Daarom adviseren wij u de regel van het niet aanraken van de vlaggenstok en het verhogen van de hole aan te houden. Voor de bunker is vanwege het vele verzoek al een uitzondering gemaakt. Bij het gebruik van andere materialen adviseren wij u om goed na te denken of het noodzakelijk is voor het spel omdat het veel controle en dus tijd zal vereisen.

Boostplan webinar
Schrijf u in voor de webinar aankomende dinsdag om 16.00 uur. We nemen u daarin mee door een gedeelte van het boostplan. Praktische tips om de golfsport weer te laten floreren en meer inkomsten te genereren. Aanmelden kan online middels deze link.