Update Golfbranche & Coronavirus 20 april 2020 (update NGF, NVG)

Morgen kondigt Premier Rutte aan wat voor maatregelen gaan volgen na 28 april. Gister is het kabinet hiervoor bijeen geweest. De golfbranche heeft haar huiswerk gedaan.

Het protocol en hoe nu verder?
Het protocol dat we hebben opgesteld en dat tevens gevisualiseerd is, ligt nu bij het ministerie van EZK. VNO*NCW-MKB Nederland (route NVG) heeft de 35 eerste protocollen ingeleverd bij het ministerie, waaronder die van ons. Via de route NGF à NOC*NSF is het ministerie van VWS ook benaderd voor een heropening. En wat nu? Vrijdag heeft EZK aangegeven terug te komen met een reactie op het verhaal. Wij zijn vooral benieuwd wat het kabinet morgen gaat aankondigen over de maatregelen na 28 april.

Het protocol is een concept. Wij verwachten nog aanpassingen vanuit het ministerie. Ook gaan we het protocol vandaag updaten naar aanleiding van een nieuw algemeen protocol voor de schoonmaak en voeren we ook aanpassingen door met betrekking tot aantal andere onderwerpen zoals driving range en de visual over één flight met personen uit hetzelfde huishouden.

NGF deelt acties met golfers
Het is van belang dat de golfers goed op de hoogte zijn van de acties die we gezamenlijk opzetten om golf weer verantwoord te heropenen. Dat is de groep die beslist over aanhouden of opzeggen van een lidmaatschap. Het is dus zaak om de golfers goed betrokken te houden en ook goed te informeren. Dat doen wij onder meer via de platformen ngf.nl en golf.nl en clubs/banen doen dat zelf ook met hun achterban. Het laatste bericht dat wij vanuit onze communicatie naar de golfers hebben ‘gestuurd’ is een artikel op golf.nl. Deel dit artikel met uw leden/golfers. Het is belangrijk dat zij ook worden meegenomen in de initiatieven die we als golfsport gezamenlijk nemen.

Platform starttijden
Het gaat goed met de aanmeldingen: reeds 73 banen en clubs hebben zich aangemeld voor het platform Starttijden. Met deze banen zal deze week contact worden opgenomen. Ook zijn er veel vragen gesteld die deze week worden beantwoord. De eerste zes maanden zullen geen kosten worden doorbelast voor de boekingen. Zoals vorige week ook al aangegeven: u hoeft niet met uw baan aan te sluiten, reserveringen kunt u ook desnoods op papier verwerken. Voor de golfers is het wel zo fijn en makkelijk om online te kunnen reserveren. Aanmelden kan bij: sv@nvg-golf.nl.

Golf in het nieuws
De Telegraaf heeft het nieuws van het protocol dit weekend opgepikt: https://www.telegraaf.nl/sport/1175730418/via-dit-protocol-kunnen-sporten-wellicht-weer-beoefend-gaan-worden
En afgelopen vrijdag is dit artikel gepubliceerd in de Volkskrant:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/om-de-beurt-naar-de-stokstaartjes-kijken-en-andere-ideeen-voor-een-anderhalvemetereconomie~b8c6a819/

Campagne #dankgreenkeepers
De golfbanen zijn op 16 april precies een maand gesloten maar het onderhoud staat niet stil. We zijn de greenkeepers veel dank verschuldigd want zij moeten zich in deze periode houden aan strikte richtlijnen. Intussen voeren ze met veel passie het onderhoud uit, zodat de golfbanen er prachtig bijliggen als er weer gegolft mag worden. Als dank voor het werk dat nu gebeurt op de Nederlandse golfbanen staan de Golfalliantie (NGF-NGA-NVG) en PGA Holland hier de komende tijd bij stil met vermelding van de hashtags #dankgreenkeepers, #baaninbeeld en #SterkTeam.
https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/apr/het-coronavirus–en-golf-dank-greenkeepers-banen-in-beeld

Spot op de radio en televisie
De ‘commercials’ waarmee de golfsport een hart onder de riem wordt gestoken, is afgelopen weekend al meerdere malen voorbijgekomen op de radio en televisie. Bekijk de link om de tv-spot te bekijken en de radiospot te beluisteren.

Informatieve websites die up-to-date gehouden worden
https://www.awvn.nl/ voor werkgeverszaken en de NOW regeling
https://www.mkb.nl/ helpdesk MKB Nederland voor ondernemers
https://www.kvk.nl/corona/ helpdesk KVK voor ondernemers
https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport voor corona en sport
https://www.rijksoverheid.nl/actueel Rijksoverheid en Corona
https://www.ngf.nl/corona NGF over golf en Corona
https://www.ngf.nl/onderhoudcorona over golfbaanonderhoud
https://www.nvg-golf.nl/ NVG over golf & Corona
https://www.ngf.nl/coronafaq

Bij vragen: wij zijn bereikbaar!