Update Golfbranche & Coronacrisis 8 mei 2020 (update NGF, NVG)

Ook vandaag weer teesheets die ongeveer exploderen. Nu nog al die spelers maandag in goede banen leiden.

Vandaag zijn we aan de slag gegaan met de opname van een video voor golfers en de coronamaatregelen op de golfbaan. Deze sturen wij u uiterlijk maandag toe. Dat geeft in enkele minuten duidelijk de nieuwe coronaregels weer.

Procedure
De meeste gemeentes werken prima mee, er zijn zeker nog een aantal die moeite hebben om een voorlopige toestemming te geven voor heropening vanwege het nog niet beschikbaar zijn van een nieuwe noodverordening. Dit weekend worden de noodverordeningen afgemaakt hebben wij vernomen. Dan zullen de gemeentes in de loop van volgende week hiermee aan de slag kunnen. Let op: nog steeds kunnen zaken toegevoegd worden in de noodverordeningen die van invloed kunnen zijn op onze bewegingsvrijheid op de golfbanen. En gemeentes kunnen ook lastig doen.

Wij horen hele goede berichten uit diverse landen. Met name Noorwegen laat een forse groei van het aantal leden zien. Sommige banen tot 200 nieuwe vol betalende leden. Dat geeft hoop. Ook de afhaal van broodjes en dergelijke gaat daar zeer goed. Kijken of we deze goede beweging kunnen volgen in Nederland.

Ook was er de wekelijkse call van Gastvrij Nederland: er worden campagnes gestart voor binnenlands toerisme o.a. door ANWB en NBTC. Wij gaan kijken of wij ons als golfbranche daarbij kunnen aansluiten.

Protocol
U kunt hier het definitieve algemene protocol voor de sport downloaden. Leeftijdsuitzonderingen behalve voor jeugd staan er nu niet in. Officiële wedstrijden mogen nog niet, wel onderlinge potjes. Zie hiervoor het protocol. We gaan hier de komende week bij u op terugkomen en duiden wat wij denken dat wel/niet mogelijk is.
Wel hebben wij een fout ontdekt in ons protocol dat wij u gister hebben toegezonden: daar staat in dat terrassen bereikbaar zijn. Er is veel onduidelijkheid hierover. De terrassen mogen 1 juni weer openen, kantines met terrassen per 1 september. Wij onderzoeken in hoeverre wij de golfhoreca kunnen aansluiten bij de richtlijnen van de horeca en niet bij de kantines. Hierover binnenkort meer.

Trainers, begeleiders en vrijwilligers boven de 70 jaar en risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren (kunnen ook contact opnemen met hun huisarts) of zij zich in groepen kunnen begeven. Maak dit kenbaar aan deze groep via bijvoorbeeld een e-mail / nieuwsbrief.

Posters ter ondersteuning protocol
Er zijn een aantal posters toegevoegd en aangepast op basis van het nieuwe protocol, bekijk en download ze hier

Uitnodiging 16 mei – Zoom bijeenkomst voor al uw Corona / Golf vragen
Oorspronkelijk zou de ALV van de NGF op 16 mei zijn. Deze is nu verschoven naar 20 juni, meer informatie volgt.
Op deze datum organiseert de NGF wel een speciale Zoom bijeenkomst om 10.00 uur tot 11.00 uur voor al uw vragen aan Jeroen Stevens en Danielle Wallet met betrekking tot Golf en Corona. Schrijf u hier in. Vragen insturen is al mogelijk, deze kunt u sturen naar danielle.wallet@ngf.nl.
Ook is het mogelijk om in de Zoom bijeenkomst vragen te stellen.

Tijdelijke toestemming voor digitaal regelexamen
Gezien de uitzonderlijke situatie die is ontstaan door de uitbraak van het coronavirus kunnen golfregelexamens niet op de clubs (clubhuis nog gesloten) afgenomen worden. Daarom mogen clubs het examen tijdelijk digitaal afnemen. In een protocol worden de richtlijnen uitgelegd. Bekijk hier meer informatie.

Webshop – nieuwe items toegevoegd
Vanaf nu te koop in de webshop: limited edition #supportervangolf juniorpolo’s. Van iedere maat exclusief 50 stuks gemaakt. Bestel ze hier op www.ngfshop.nl. Ook hiervan komt de netto-opbrengst ten goede aan clubs en banen.

Wij wensen u veel succes de komende dagen om alles gereed te maken voor maandag.