Update Golfbranche & Coronacrisis 26 mei 2020 (update NGF, NVG)

Volgens de laatste berichten wordt de modelnoodverordening met betrekking tot het openstellen van de horeca op golfbanen woensdag verwacht na 15.00 uur. Waarom is deze zo belangrijk? Het kabinet geeft “aanwijzingen” die door de veiligheidsregio’s worden vertaald in noodverordeningen, gebaseerd op de modelnoodverordening. Op basis van de noodverordeningen gaan gemeentes handhaven. Wat wel en niet mag, staat in die noodverordening. In de lobby hebben wij het voor elkaar gekregen dat het kabinet heeft toegezegd dat de horeca op golfbanen open mag. Hoe dit in de noodverordeningen wordt opgenomen, is uiteindelijk bepalend. Het is dus nog even wachten tot morgenmiddag.

Reacties gemeentes
Ondertussen horen we van een aantal golfbanen dat gemeentes stellen dat de horeca niet per 1 juni open zou mogen. Die zienswijze is gebaseerd op de regeling dat sportkantines pas per 1 september open mogen. Dit moet weerlegd worden in de nieuwe noodverordening. Aan de andere kant melden evenveel golfbanen ons ook dat in hun gemeente nu al toestemming is gegeven om per 1 juni open te gaan. Dat is misschien wat snel, omdat de noodverordening er nog niet is.

Toestemming vragen aan uw gemeente?
Wij adviseren u op dit moment hiermee te wachten tot de noodverordening er is, zodat er meer duidelijk is. Dan kunnen we alsnog bekijken of dit wel of niet nodig is.

Protocol
Zodra de noodverordening er is, gaan wij kijken wat aan het protocol moet worden aangepast of aangevuld. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft haar protocol al gepubliceerd, Dat protocol is een goede richtlijn. We zullen in de komende weken o.b.v. opgedane ervaringen bekijken welke zaken in het protocol ‘onnodig’ lijken te zijn en eventueel kunnen worden geschrapt.

Webinar NOW 2
De NOW 2 komt eraan. Ruim 100.000 bedrijven hebben gebruikgemaakt van de NOW 1. Naar verwachting zal de belangstelling voor de NOW 2 niet minder groot zijn. Er gaat wel het nodige veranderen wat betreft de voorwaarden en de inhoud van de regeling. AWVN organiseert op woensdag 27 mei van 14:00 tot 15.00 uur voor haar leden een webinar om de NOW 2 toe te lichten. Er kunnen maximaal 500 leden deelnemen. Registreren voor het webinar kan via deze link. Na registratie ontvangt u een bevestigingsmail met de link om deel te nemen aan het webinar. Mocht u het webinar niet kunnen volgen: terugkijken kan ook via een later te verspreiden link.

Bekijk hier de belangrijkste punten van NOW 2 op een rij.

Temperatuur meten in tijden van corona. Too hot to handle?
Werkgevers willen én moeten hun zorgplicht in acht nemen als het gaat om een veilige werkplek voor hun werknemers, zeker tijdens de coronacrisis. Het opnemen van de temperatuur bij werknemers die op locatie komen werken, kan daarbij helpen. Dit is een gevoelige maatregel, in verband met privacy en persoonlijke integriteit van de werknemer. Wat mag wel en wat niet? Lees het hier.

En in het verlengde hiervan: op de site van AWVN zijn veel-gestelde-vragen met antwoorden opgenomen aangaande corona en werkgeverschap. Handig!

Golfkampen voor jeugd deze zomer?
POS-medelid HISWA-RECRON gaat een protocol ontwikkelen voor jeugdsportkampen. Wie van plan is iets dergelijks met golf te organiseren, is welkom om mee te denken. Geef u daarvoor op bij ms@nvg-golf.nl

Schrijf u nog in voor de webinar VANMIDDAG ‘Succesvolle werving nieuwe golfers’ om 16.00 uur
Alle golfclubs en -banen hebben het voorjaar grotendeels gemist om nieuwe golfers te werven en daarom zien wij nu een inhaalslag ontstaan. Alle hulp is hierbij nodig en de NGF en NVG kunnen die hulp bieden! Daarom organiseren we dinsdag 26 mei om 16.00 uur een webinar over het werven van nieuwe golfers. Welke campagnes richting nieuwe golfers gaan wij vanuit het boostplan de komende maanden organiseren en hoe kun je daarop aanhaken? Maar ook: een succesvolle golfclub aan het woord die vertelt hoe zij hun promotie lokaal aanpakken en hoe zij doorpakken met een vervolgaanbod na Golfstart. Aanmelden kan nog voor vanmiddag.