Update Golfbranche & Coronacrisis 25 juni 2020 (update NGF, NVG)

De verdere versoepelingen die gister zijn afgekondigd geven ons ruimte om door te pakken en de groei in golf verder uit te breiden. Niet alleen in Nederland gaat het goed met golf. In de meeste Europese landen is er sprake van een revival van de golfsport. Records worden gebroken: rondes, aanwas nieuwe golfers en nieuwe leden. In veel landen hoger dan in de topjaren 2007 en 2008. Dat biedt kansen uit deze crisis voor onze branche. Dat gezegd hebbende brengen de financiële gevolgen van de Covid-19 nog veel onzekerheid met zich mee voor het komende jaar. Zaak om te zorgen dat alle nieuwe golfers en nieuwe leden heerlijk kunnen genieten van golf, zich optimaal bij ons thuis voelen en sociaal aangesloten raken bij de huidige groep golfers op onze banen, zodat zij nooit meer weggaan. En natuurlijke de huidige leden naar wens faciliteren.

Update protocol
De verdere versoepeling die Premier Rutte gisteravond aankondigde verwerken we in een protocol. Deze sturen we morgen definitief naar u toe, dan hebben wij namelijk ook het definitieve sportprotocol. Langzaamaan gaan we terug naar de pre-corona situatie, alleen dan met vollere banen en uiteraard de 1,5 meter regel. De volgende grotere wijzigingen zijn doorgevoerd en leest u morgen terug in het protocol:

  • van te voren reserveren / registreren van starttijden is niet meer nodig – buiten meer dan 250 personen? Dan is registeren verplicht
  • registratie in horeca binnen blijft verplicht
  • wedstrijden zijn weer toegestaan
  • maximaal  van 30 personen in het clubhuis is vervallen, evenals triage.
  • toezicht op gedrag in de baan niet meer nodig, wel advies om in en rond het clubhuis toezicht te blijven houden, want buiten de baan zelf blijft de 1,5 meter overeind, evenals hygiënemaatregelen
  • gebruik van handicart met 2 personen die niet uit hetzelfde huishouden komen is mogelijk. Het advies is om dan een mondkapje te dragen.

Morgen krijgt u alle aanpassingen van ons in de vorm van een protocol. We weten dan ook meer over de hygiëneregels m.b.t. het gebruik van materialen zoals de vlaggenstok.

Ook gaan we aan de slag met nieuwe posters.

NOW-2
De definitieve regeling van de NOW-2 is gepubliceerd. Zie hier de link voor alle integrale stukken. Over het nieuwe steunpakket, dat voorziet in subsidie voor loonkosten voor organisaties die hard zijn geraakt door de crisis, is flink gepolderd.

Calculator geüpdate
MKB Nederland heeft gister een geüpdate versie van de Corona-calculator gepubliceerd. Ook de TVL is hierin meegenomen. Een handige tool waarmee u snel kan berekenen welke steunmaatregelen u wel of niet en hoeveel zullen compenseren. Hier vind u de tool.

Vakbond FNV laat centrale looneis van 5% vallen
Vakcentrale FNV houdt alleen bij goed presterende bedrijven vast aan een loonsverhoging van 5% en een minimumloon van €14 per uur. Het gaat om ondernemingen die nauwelijks of geen last hebben van de coronamaatregelen en vrijwel ongehinderd in bedrijf zijn gebleven. In sectoren waar het minder goed gaat, zal FNV de gematigder looneis inzetten als ruilmiddel voor afspraken om de klappen van de coronacrisis op te vangen, zoals zekerheid van werk in de toekomst. De onderhandelingen voor de cao golfbranche zijn bij het uitbreken van de crisis opgeschort. De huidige cao is nog tot eind maart 2021 geldig. De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn nog niet opgestart.

Verdere verbeteringen GOLFGO
Het aantal reserveringen van GOLFGO groeit. Meer dan 20.000 golfers speelden hun rondje via een reservering op het platform. Het team is achter de schermen doende om iedere twee weken optimalisaties door te voeren.
U krijgt binnenkort nadere informatie van ons toegezonden in een aparte mail.

NNGCC deelt ervaringen over online ALV
De Noord-Nederlandse Golf & Country Club (NNGCC) heeft recent haar Algemene Ledenvergadering online gehouden. Het bestuur van de golfclub deelt graag haar bevindingen met ons. Ook heeft ze een stappenplan beschikbaar gesteld met duidelijke informatie naar de leden toe.

Zowel het document met hun bevindingen, alsmede een stappenplan zijn met de hierboven aangegeven hyperlinks te downloaden via de NVG-website. Wij danken secretaris van de NNGCC, Daniella Schaub, hartelijk voor de input. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.