Update Golfbranche & Coronacrisis 18 mei 2020 (update NGF, NVG)

Beste mensen,

Wat hebben we afgelopen weekend kunnen genieten van mooi weer. Een deze week wordt het nog mooier! We krijgen nog volop berichten over gezellige drukte op de banen. Wij zijn benieuwd hoe het bij u gaat met de naleving van het protocol.

Zoom-bijeenkomst gemist?
De Zoom-bijeenkomst van de NGF van afgelopen zaterdag is via deze pagina terug te kijken. In de video wordt u onder andere geïnformeerd over het houden van wedstrijden (update), het noodfonds, het boostplan en de ALV. De volgende bijeenkomst is gepland op 20 juni (save the date). Meer informatie volgt.

Horeca
Eerder lieten wij u weten terug te komen op horeca en golf. De reguliere horeca gaat in principe per 1 juni weer open. Opening sportkantines staat op 1 september gepland. Vanmorgen hebben wij hierover contact gehad met NOC*NSF. Er blijkt dit weekend uitgebreid tussen NOC*NSF en de directie Sport van het ministerie van VWS te zijn gesproken. De insteek bij het onderwerp ‘opening van de horeca in de sport’ vanuit zowel directie Sport VWS als NOC*NSF is: ‘alle horeca van de buitensport open’ per 1 juni.

De argumentatie voor openstelling is:
–         Goed voor sociale cohesie. Is hard nodig!
–         Opening terrassen en horeca sportclubs ontlast de horeca elders
–         Economisch is het ook gunstig voor de overheid (btw en minder compensatie)

De SBI-code die gehanteerd leek te worden waar het de sport betreft, lijkt daarmee nu even van de baan. Vanzelfsprekend moet de horeca wel beschikken over de benodigde horecavergunningen.

NOC*NSF durft geen uitspraak te doen over wanneer er precies duidelijkheid komt. Dat kan morgenavond zijn maar ook pas na het gesprek dat NOC*NSF op 26 mei met de minister heeft.

Groepsgrootte
De richtlijnen voor groepen in buitensporten zijn maximaal 10 mensen, dit is inclusief begeleider. Dit geldt dus voor onder andere Open Golfdagen, Golfstart en golflessen.
PS: staat u nog niet op Golfstart? Bekijk hier meer informatie:

Contact wethouder sport
Nodig proactief de wethouder sport of beleidsambtenaar sport uit op uw golfbaan. Juist in deze tijd van protocollen en samenwerkingen die soms stroperig kunnen verlopen, helpt het als de gemeente een goed beeld heeft van hoe u als golfclub of -baan omgaat met de voorzorgsmaatregelen. Zoals we deze week allemaal hebben ervaren, werken de voorzorgsmaatregelen bij golf heel goed en laat dat dan ook zien! Veel gemeenten zien golf net als iedere andere sport en beoordelen ook de horeca op deze manier. Het helpt dan om in gesprek te komen met de betrokken instanties en hoe kan dat beter dan op de golfbaan zelf!?
Golfbaanmanager Peter Hemmen van Het Rijk van Nunspeet nodigde de wethouder Sport uit en die deelde op zijn beurt dit filmpje.

#supportervangolf polo’s
Ondanks dat de banen open zijn, gaan de bestellingen van de #supportervangolf polo’s onverminderd door. Wellicht leuk om op de actie uw site te vermelden, nieuwsbrief of social media: https://www.ngfshop.nl/bestellen/
Hetzelfde geldt voor het speciale en exclusieve magazine: https://www.ngfshop.nl/shop/magazine-golf-nl-special/. Van beide producten gaat de netto-opbrengst naar de clubs en banen.