Update Golfbranche & Coronacrisis 17 juni 2020 (update NGF, NVG)

Stapje voor stapje werkt de maatschappij toe naar het pre-coronatijdperk. We zijn er nog lang niet, maar maken goede progressie. Het is belangrijk om golf te blijven etaleren als de veiligste 1,5-meter sport die er is. Hier kunnen wij bij een eventuele opleving van het virus de vruchten van plukken. Nu al kunnen constateren we verheugd een gezonde ledenaanwas op de meeste banen. Ondertussen gaan we ook in de golfbranche wel door met het zetten van stapjes naar versoepeling.

Starttijden reserveren
De regels rondom het verplicht reserveren van starttijden door middel van de diverse tools worden mede op verzoek van een aantal golfbanen wat versoepeld. Waarbij spelers voorheen geen toegang tot de accommodatie hadden zonder starttijd, kan nu ook ter plekke een starttijd worden gereserveerd. Feitelijk is dit gelijk aan hoe de horeca werkt. Het is en blijft echter wel noodzakelijk dat de spelers worden geregistreerd voor een eventueel contactonderzoek.

Eerder berichtten wij u dat de bewaartermijn twee weken is maar het RIVM adviseert deze registratielijsten vier weken te bewaren.

Let op! Uiteindelijk is elke golfbaan zelf verantwoordelijk voor het reguleren van de toestroom dus elke baan kan zelf bepalen of zij wel of niet de regels rondom starttijden versoepelen.

Keuze Harken
Meerdere clubs hebben ons verzocht om een plaatselijke regel in te stellen die het mogelijk maakt om zonder straf slechte liggingen in bunkers te ontwijken. De Handicap & Regel Commissie van de NGF heeft deze situatie na het webinar van 5 juni besproken en hierbij is besloten om per direct onderstaande plaatselijke regel toe te staan, waarbij qualifying condities van kracht blijven.

Als spelers hun best doen om de bunkers netjes achter te laten, is er in principe geen noodzaak om deze plaatselijke regel in te stellen voor bunkers bij afwezigheid van harken. Maar als de commissie het gevoel heeft dat de toestand van de bunkers voorkomt dat alle spelers onder gelijke omstandigheden kunnen spelen, kan de commissie besluiten om onderstaande plaatselijke regel in te stellen die het mogelijk maakt om de bal binnen een kaartlengte te plaatsen in bunkers, niet dichter bij de hole dan de oorspronkelijke ligging van de bal.

Wij adviseren deze local rule te gebruiken. Golfbanen kunnen echter vanaf nu ook zelf besluiten weer gebruik te maken van harken in de bunkers. Daarbij is het van belang dat u spelers adviseert hun handen na afloop van het harken direct te desinfecteren met zelf meegenomen gel of doekjes.

Zoom-bijeenkomst 20 juni om 10.00 uur
Op 20 juni organiseert de NGF een speciale Zoom-bijeenkomst voor vertegenwoordigers van clubs en banen. Dit is een vervolgbijeenkomst op de meeting van 16 mei. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen: veranderingen per 1 juli, horeca, wedstrijden, ALV en meer. Heeft u vragen? Stuur deze dan uiterlijk 18 juni 15.00 uur in via danielle.wallet@ngf.nl. Dan komt uw vraag ook op 20 juni aan bod.

Ga voor meer informatie naar deze pagina.
Schrijf u in voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar: daniella.demont@ngf.nl.

AVG & Corona
Bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) komen veel  klachten binnen van medewerkers die bij een bedrijf werken en waarbij de directie of managers naar het hele leden/klantenbestand hebben gemaild dat een medewerker corona heeft. Dit mag niet. Doordat de medewerkers dit bij AP (dat kan ook anoniem) melden, krijgen deze bedrijven nu een controle van AP. Dat wilt u voorkomen.

Wij wensen u een goede week toe!

Hartelijke groet,
NGF                                    NVG

Jeroen Stevens                Lodewijk Klootwijk
Tel. 030-2426370            Tel. 06-19616624