Update Golfbranche & Coronacrisis 15 mei 2020 (update NGF, NVG)

U heeft gisteren de update niet gekregen. Als er geen nieuws is, volgt er geen bericht en dat was gisteren het geval. Nu de golfbanen weer open zijn, is iedereen ongetwijfeld ook vooral bezig de leden en gasten aandacht te geven. De frequentie van de updates zal zich de komende weken aanpassen aan de hoeveelheid nieuws dat we te melden hebben.

Steunpakket 2
De huidige compensatiemaatregelen zullen worden aangevuld door een tweede pakket. NVG heeft via het POS en via Gastvrij Nederland (samenwerking MKB branches in de gastvrijheid) ingezet op compensatie doorlopende vaste lasten, zoals kapitaallasten, leasekosten en onderhoud. Hoe het Steunpakket 2 er gaat uitzien is ook deze ochtend nog steeds onduidelijk.

Hoe om te gaan met 10-minutenregel?
We krijgen vragen van golfbanen over de 10 minutenregel voorafgaande aan een sportactiviteit. Hoe om te gaan met inslaan bijvoorbeeld? Onze interpretatie: een sportactiviteit betreft niet alleen een golfronde of een golfles maar kan ook afslaan op de driving range zijn.

Voorbeeld. Kees heeft om 14.30 uur een starttijd gereserveerd en wil tien minuten op de driving range afslaan. Kees mag dus om 14.10 uur arriveren. Stel Kees komt alleen voor de golfronde, dan mag Kees om 14.20 uur arriveren.

De 10 minutenregel is ingesteld om groepsvorming te voorkomen. Het is daarom essentieel dat spelers niet eerder dan nodig voor hun golfactiviteit op de golfbaan aankomen en na afloop direct vertrekken. Het landelijke sportprotocol heeft aankomst tien minuten voorafgaand aan de activiteit aangehouden als uiterste.

Medewerkers klaarstomen voor heropening horeca
De ons bekende gastvrijheidsgoeroe Maarten Wessels deelt in dit artikel tips om medewerkers voor te bereiden op de heropening van de horeca. Zie artikel hier.
We adviseren u zich nu al te verdiepen in de horeca-richtlijnen in deze nieuwe samenleving. In afwachting van de noodverordeningen, ziet het er naar uit dat mogelijk de horeca op golfbanen weer open kunnen in juni.

Goyer komt met een creatief idee voor juni
Eerder zagen we op de Goyer een curlingbaan in de winter. Reinoud heeft weer iets moois bedacht: de club heeft een bedoeïenentent gehuurd om de leden vanaf juni – indien mogelijk – een prettige heropening van de horeca te bezorgen. De tent heeft voldoende zitcapaciteit, ook als er bij regen meer mensen willen schuilen. Een mooi initiatief.

Hieronder is een voorbeeld een bedoeïenentent te zien.

Webinars door De Weerelt van Sport
Door de coronacrisis zoekt elke sportaanbieder naar manieren om zijn leden betrokken te houden, goed te communiceren binnen de club en de financiële gevolgen te beperken. Vanuit De Weerelt van Sport (thuisbasis van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, Nederlandse Volleybal Bond, het Watersportverbond, de Nederlandse Ski Vereniging en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie) helpen we hier graag bij en brengen we u op de hoogte in drie webinars die worden aangeboden en gefaciliteerd door NOC*NSF. Er worden drie webinars georganiseerd:

  • 19 mei: Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten (door Danny Meiken)
  • 26 mei: Communiceren, juist nu! Maar hoe? (door Martin van Berkel)
  • 2 juni: Financieel gezond de crisis door! (door Peter van Baak)

Bekijk hier meer informatie en schrijf u in.

Golfstart
De golflessen zijn weer opgestart! Voor groepen van maximaal 10 personen mag er weer golfles gegeven worden. Dit betekent dat ook Golfstart weer gebruikt kan worden. De pagina is corona-proof gemaakt en klaar voor gebruik! Deze week zijn er al 28 nieuwe cursussen geplaatst op Golfstart.  Vooral nu veel binnensporten onvoldoende beschikbaar zijn, zoals fitness en yoga, zijn er veel sporters die nu geen / onvoldoende sport kunnen beoefenen. Een mooie reden om dan op een laagdrempelige manier golfen te proberen. Via Golfstart heb je een mooie deal van €99 om een eerste keer kennis te maken met golfen en wie weet haal je hiermee ook nieuwe leden binnen!

Plaats dus snel uw aanbod op de website van Golfstart en promoot uw aanbod regionaal. Gebruik clubdesign om promotiemateriaal te maken voor bijvoorbeeld social media.