Update Golfbranche & Coronacrisis 12 mei 2020 (update NGF, NVG)

Van velen van u hebben wij vernomen dat de heropening gister een groot succes was. Als koeien die voor het eerst in het voorjaar van stal mogen, zo voelde het ongeveer bij de golfers. De meeste banen hadden overvolle teesheets. Wij hebben een aantal banen bezocht en het protocol lijkt goed te werken. Het viel ons op dat ondanks de zeer volle banen en parkeerplaatsen er geen sprake was van groepsvorming. Spelers komen netjes kort voor hun starttijd aan en vertrekken na het spelen direct, waardoor het in en rond de clubhuizen ‘mooi’ rustig blijft.

Heeft u opmerkingen ter verbetering, laat het ons weten!

Uitnodiging Zoom-bijeenkomst a.s. zaterdag
Aankomende zaterdag vindt er van 10.00 uur – 11.00 uur een Zoom-bijeenkomst plaats, waaraan u kunt deelnemen. U krijgt dan extra toelichting op de huidige situatie. Tevens is er de gelegenheid om vragen te stellen aan aan Jeroen Stevens en Danielle Wallet. Ook is Caroline Huyskes (president NGF) aanwezig in de bijeenkomst om voor vragen voor het bestuur te beantwoorden. Onderwerpen in de bijeenkomst zijn onder andere: de status met betrekking tot het organiseren van wedstrijden, de horeca, het noodfonds voor de sport, het boostplan met als doel de schade voor een deel goedmaken, bijeenkomst 20 juni en ALV en meer. Meld u nu aan op deze pagina: https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/mei/zoom-bijeenkomst-ngf-16-mei-2020-corona-golfvragen

Vragen kunt u ook alvast insturen via een mail naar danielle.wallet@ngf.nl.

Regio’s NVG
Ook deze week zullen de wekelijkse regio-overleggen van de NVG plaatsvinden. Onderwerp van gesprek: ervaringen met de heropening, verbeteringen en interpretaties protocol. Ook wordt er een update over wedstrijden, horeca en financiële compensatie voor de golfbanen gegeven.

Banen en clubs in het nieuws
Veel clubs en banen zijn in het nieuws geweest, hierbij een overzicht dat continue wordt aangevuld met updates.

Schrappen ontslagboete NOW?
Minister Koolmees zorgt dezer dagen voor wat ophef met zijn uitspraken over het schrappen van de ontslagboete in de NOW.
De FNV is bang dat het schrappen van de boete leidt tot een ontslaggolf en dat daarmee de prikkel verdwijnt om tijdens de steunmaatregelen te investeren in werknemers. De minister hoopt met die maatregel juist werkgelegenheid te behouden. Want als bedrijven die steun krijgen niemand mogen ontslaan, dan gaan zij alsnog failliet en dan raken we van de regen in de drup, aldus Koolmees.

Gratis coaching ondernemers
Ondernemers in zwaar weer kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen van de Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Het ministerie van EZK verhoogt hiervoor de subsidie aan het OKB, zo maakte staatssecretaris Mona Keijzer bekend. Normaal gesproken betalen ondernemers een eigen bijdrage van 150 euro. De staatssecretaris zegt naast financiële steun ook steeds te zoeken naar andere manieren om ondernemers bij te staan. Met deze maatregel hoopt ze dat ondernemers geen drempel voelen om voor hulp aan te kloppen. De OKB bestaat al 40 jaar en werkt met zo’n 300 vrijwilligers, veelal oud-ondernemers, om mkb-ondernemers met coaching te ondersteunen. Dat gebeurt meestal door middel van trajecten van zes maanden, waarin ondernemers onbeperkt beroep kunnen doen op de expertise van het OKB.

Protocol in beeld voor golfers
Vergeet dit  filmpje niet te delen met uw leden:
https://www.golf.nl/nieuws/2020/mei/1105-hoe-golf-je-volgens-corona-protocol

Online demo ALV
Bekijk hier een demo voor een online ALV: https://vimeo.com/408811492/c53a91e58b

GOLFGO
Op dit moment staan er 71 banen live op GOLFGO, staat u er nog niet tussen? Meld u aan via sv@nvg-golf.nl.