Update Golfbranche & Coronacrisis 12 juni 2020 (update NGF, NVG)

Beste mensen,

De goede weersvoorspellingen voor aanstaande weekend beloven volle startlijsten en volle terrassen! De horeca is nu anderhalve week open. Uit de reacties maken we op dat het redelijk gaat. Omzetten zijn nog niet helemaal op peil en hier en daar werken onze golfers niet helemaal mee. Zeker na een biertje of twee niet. Zorg dat u uw horecamedewerkers goed ondersteunt in hun lastige dubbelfunctie van gastheer/vrouw en handhaver. Laten we ook creatieve ideeën, die tot veilige oplossingen leiden, blijven delen. De paracommerciële horeca gaat naar alle waarschijnlijkheid per 1 juli open. Dit is afhankelijk van een eventuele nieuwe besmettingsgolf.

Douches wel of niet open?
Onverwacht is er een versoepeling aangekondigd in de recreatiebranche: alle sanitair inclusief douches mogen daar weer per 15 juni open. Vanmorgen werden we gebeld door het ministerie van VWS (service!) dat sport meegenomen wordt. Met een aantal golfbanen hebben we dit besproken. Sommigen houden hun douches en zelfs kleedkamers nog liever even gesloten, anderen zien behoefte bij golfers om na hun rondje zich op te frissen om daarna prettig te kunnen blijven eten.
In het golfprotocol wordt het aangepast. U kunt zelf besluiten om uw douches weer te openen. Niet verplicht.

Boostplan
De NGF heeft het initiatief genomen om een boostplan op te stellen, een initiatief waarbij de NGF en u samen de schouders eronder zetten om de golfsport weer te laten floreren. Het boostplan is opgebouwd in vier strategieën: ‘Haal alles uit de zomer’, ‘Verleng het golfseizoen’, ‘Golf & de 1,5 meter samenleving: een prima match’ en ‘De club is van en voor iedereen’. Binnen deze vier strategieën zet de NGF allerlei (extra) activiteiten op. Die vindt u terug in het plan. Daarnaast worden allerlei suggesties en ideeën aangereikt, die u op uw club/baan kunt meenemen en uitvoeren. Desgewenst kunt u van de NGF ondersteuning krijgen. Bekijk hier het boostplan: https://www.ngf.nl/boostplan

Daarnaast lichten wij dit toe in twee webinars.
30 juni:
Wat kan het boostplan voor mijn club betekenen?
Hoe halen we zo veel mogelijk uit deze zomer?
Hoe profiteren we optimaal van het feit dat golf de perfecte 1,5-metersport is?

Schrijf u hier in voor dit webinar.

7 juli:
Wat kan het boostplan voor mijn club betekenen?
Hoe kunnen we golfseizoen op een aantrekkelijke manier verlengen?

Schrijf u hier in voor dit webinar.

Samen staan we sterk!

Zoom-bijeenkomst 20 juni om 10.00 uur
Op 20 juni organiseert de NGF een speciale Zoom-bijeenkomst voor vertegenwoordigers van clubs en banen. Dit is een vervolgbijeenkomst op de meeting van 16 mei. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen: veranderingen per 1 juli, horeca, wedstrijden, ALV en meer. Heeft u vragen? Stuur deze dan in via danielle.wallet@ngf.nl. Dan komt uw vraag ook aan bod op 20 juni.

Ga voor meer informatie naar deze pagina.
Schrijf u in voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar: daniella.demont@ngf.nl.

GOLFGO ontwikkelt zich verder
Meer dan 6.000 spelers hebben inmiddels hun rondje kunnen spelen met een reservering via GOLFGO!
Achter de schermen wordt er ook nog steeds gewerkt om aanpassingen te doen waardoor het gebruikersgemak wordt vergroot. Dat is heel belangrijk voor het welslagen van het platform. Zo hoeft via de app niet meer dubbel ingelogd te worden. Op het moment dat je de juiste golfbaan hebt, kunt u nu ook gemakkelijk wisselen van dagen om te kijken wat bij die baan de beschikbaarheid op de verschillende dagen is. Staat uw baan nog niet op GOLFGO? Meld u aan via sv@nvg-golf.nl.

Op vakantie naar gebied met oranje reisadvies, en daarna in quarantaine. Loondoorbetaling of niet?
Een werknemer gaat op vakantie en moet bij terugkomst of door omstandigheden in het vakantieland in quarantaine. Kunt u als werkgever van tevoren afspreken dat dit voor eigen risico is van de werknemer? En vervolgens vakantiedagen afboeken of onbetaald verlof laten opnemen indien het vakantiesaldo ontoereikend is voor de periode van quarantaine? Lees hier verder.

Fietsen en golfen voor het goede doel op 17 juni
De NGF ondersteunt een actie waarbij Naud Frese en Derk ter Braak samen met paralympisch snowboarder Merijn Koek langs 18 golfbanen fietsen en op elke locatie één hole spelen. De opbrengst wordt verdeeld over de Mentelity Foundation van Bibian Mentel en de actie #Supportervangolf, waarmee golfclubs en -banen in Nederland worden ondersteund. Klik hier voor informatie

Nieuw in de webshop van de NGF!
Speciale headcover voor je driver of fairway wood met NGF-logo. Ook hiervan gaat de opbrengst naar de actie #Supportervangolf.

Webinar golfregels
De webinar over golfregels was een groot succes! De webinar was een vervanging voor enkele afgelaste cursussen over golfregels en ook kwamen de ‘corona-golfregels’ aan de orde.
Heeft u deze gemist? Bekijk deze dan hier terug.