Update Golfbranche & Corona – 4 november 2021 (Update NVG, NGF)

Beste mensen,

De motie om de buitensport te ontzien van de ctb-plicht is gisteravond aangenomen. Hieronder de maatregelen zoals het er nu naar uit ziet maar met “winstwaarschuwing”, want e.e.a. moet nog door juristen verwerkt worden. VWS hoopt in de loop van de dag met de definitieve teksten te komen. Wij adviseren u uw leden pas te informeren als de definitieve teksten er zijn.

De nieuwe maatregelen vanaf zaterdag as worden als volgt:

In alle binnenruimtes op sportaccommodaties plus de terrassen geldt de plicht van de ctb-check. Alle buitensport is vrijgesteld van deze plicht.

Wat betekent dit voor golf?

Voor alle golfactiviteiten buiten hoeft geen check te worden gedaan. Echter, voor het betreden van alle binnenruimtes is de ctb-check verplicht. Dus als golfers of toeschouwers naar de kleedkamer, het toilet of de clubhuis, gaan dan moeten zij wel gecontroleerd worden.

Voor wie geldt de ctb-check?
Voor iedereen behalve voor mensen in functie, zoals medewerkers, leveranciers, derden die onderhoud komen plegen en vrijwilligers. Ouders die hun kinderen halen/brengen vallen niet onder deze uitzondering.

Afhaal
Vermoedelijk is alleen bij een afhaalbalie buiten, die niet onderdeel van het terras vormt, geen coronatoegangsbewijs verplicht. Afhaal binnen is met ctb-check. Wij melden hier meer over zodra er meer duidelijkheid is.

1,5 meter
Er is weer een dringend advies om anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Faciliteer dat zo goed mogelijk in alle binnenruimtes en attendeer je leden en gasten hierop met posters. Ook voor spelers in de baan en op de oefenfaciliteiten én voor publiek bij wedstrijden geldt het dringende advies om 1,5 meter afstand te houden.

Mondkapjes
Wanneer sporters en toeschouwers het clubhuis binnen gaan, moeten zij gecontroleerd worden op QR code en hoeven daarom geen mondkapje te dragen.

Zodra de definitieve teksten beschikbaar zijn sturen wij u weer een update.

Als er vragen zijn dan vernemen we het graag.