Update Golfbranche & Corona – 3 februari (update NVG, NGF)

Beste mensen,

Gisteravond was er weer een persconferentie. De nieuwe routekaart brengt een aantal ontwikkelingen met zich mee voor de golfsport.

Golfshops
De golfshops blijven gesloten voor bezoek, maar naast bezorgen is het ook mogelijk om spullen af te halen per 10 februari. Golfers kunnen items bestellen vanuit huis: online of telefonisch. Minimaal 4 uur later mag de bestelling afgehaald worden, buiten en door 1 persoon op afspraak. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand.

Horeca
In de nieuwe routekaart is te lezen dat ‘restaurants’ en ‘overige horeca’ to go mag aanbieden, gelijk aan de huidige situatie. Echter bij de categorie ‘sport- en jeugdactiviteiten’ wordt vermeld dat er geen bezorg- en afhaalfunctie mogelijk is. Voor ons is op dit moment onduidelijk waar golf onder valt en of er mogelijk onderscheid gemaakt wordt tussen paracommercieel en commercieel. VWS heeft bij ons aangegeven dat dit uitgewerkt gaat worden. We komen hier zo snel mogelijk op terug. Mogelijk moet hiervoor per gemeente geschakeld gaan worden.

Avondklok
De avondklok geldt tot en met 10 februari om 04.30 uur. Het kabinet vraagt het OMT om advies over de huidige situatie van het coronavirus en de het pakket van maatregelen. Op basis van dat advies wil het kabinet begin volgende week opnieuw de balans opmaken.

Verder blijven de andere huidige maatregelen voorlopig gelden tot en met 2 maart. Dit betekent dus ook dat nog steeds maximaal in flights van 2 personen gespeeld mag worden, pas bij niveau 3 gaan we terug naar 4 personen.

Voor vragen zijn wij bereikbaar.