Update Golfbranche & Corona – 28 december (Update NVG, NGF)

Beste mensen,

Onverwacht voor iedereen zijn de coronamaatregelen rondom lesgeven per direct veranderd.

Precies een week geleden hebben we bericht dat een trainer (golfleraar) buiten les mag geven aan meerdere groepjes van twee. (Onder de voorwaarden dat de afstand tussen de sporters van een tweetal minstens 1,5 meter is, de tweetallen niet wisselen van samenstelling en de afstand tussen de tweetallen 4 à 5 meter is.)

De toestemming voor deze methode van groepsinstructie op buitensportlocaties is nu echter teruggedraaid door de overheid. Per direct geldt het volgende voor lesgeven op buitensportlocaties, waaronder golfbanen:

Een instructeur/trainer mag zich ook op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal richten. Een instructeur/trainer mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal. Jeugd tot 18 jaar is uitgezonderd van deze regel.

Deze tekst is ook naar de gemeenten gestuurd voor handhaving.

Deze tussentijdse aanpassing van de coronamaatregelen rondom lesgeven is verwarrend en verrast ons allemaal, NOC*NSF en POS. Het is echter belangrijk dat alle golfclubs en -banen er vanaf weten zodat we golf volgens de regels en veilig kunnen organiseren. Daarom geven we het vandaag meteen door.

De andere coronamaatregelen voor sport en golf blijven zoals ze waren. Golfclubs kunnen ervoor kiezen om alleen tweeballen in de baan toe te laten, maar flights van 2 + 2 spelers (een vierbal) of 2 + 1 spelers (een driebal) zijn ook nog steeds toegestaan. De voorwaarden hiervoor hebben we gemeld in onze update van vorige week (21 december).

Mochten er vragen zijn, dan vernemen wij dat graag.