Update Golfbranche & Corona – 23 februari (update NVG, NGF)

De aangekondigde maatregelen vanavond in de persconferentie hebben ook gevolgen voor de golfsport.

Deze lichten we hieronder toe.

Golf tot en met 26 jaar
Mensen tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart met meer dan twee personen samen buiten sporten. Dit betekent dat flights van 4 dus mogelijk zijn voor deze leeftijdscategorie. De samenstelling mag enkel bestaan uit personen tot en met 26 jaar. Voorheen was dit alleen mogelijk voor jongeren tot en met 17 jaar. Ook golflessen voor deze groep mag voortaan in grotere groepen dan 2.

Golfshops op afspraak
Ook mogen vanaf 3 maart de golfshops weer open. Per verdieping geldt een maximum van 2 personen.
Personen moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld.  Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de mondkapjesplicht en de 1,5 meter afstand. Click & Connect blijft ook 1 van de mogelijkheden.

Vierde aanvraagperiode NOW tot en met 14 maart
Vanaf 15 februari is het mogelijk om de NOW aan te vragen. Om in aanmerking te komen moet minimaal 20 procent omzetverlies aangetoond worden over een periode van drie maanden. Maximaal 85 procent van de betaalde lonen wordt vergoed door de overheid. Dat is meer dan voorheen, toen maximaal 80 procent werd vergoed. Als uitgangspunt geldt de loonsom van juni 2020. Meegedaan aan de derde ronde van de NOW-regeling? Dan moeten de drie maanden die voor de vierde periode gelden daarop aansluiten. Meer informatie is hier te vinden.

Competitie
Afhankelijk van de besluiten van ons kabinet is woensdag 17 maart 2021 de uiterste datum waarop het NGF-bestuur besluit of er volgens  scenario 1 of 2 in 2021 de NGF Competitie wordt gespeeld. Bekijk hier de scenario’s. Let op, één van beide scenario’s kan logischerwijs alleen maar doorgaan als het spelen van ‘competitie’ door de overheid wordt toegestaan. Op dit moment is dat niet het geval.

To go
Er is nog steeds onduidelijkheid over to go mogelijkheden bij paracommerciële horeca.
Wij adviseren paracommerciële horeca daarom nog steeds in gesprek te gaan met de gemeente voor toestemming.

Andere maatregelen blijven gelden tot en met 15 maart 04.30 uur.
Op maandag 8 maart beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 16 maart nodig zijn.

Mochten er vragen zijn dan vernemen wij het graag.