Update Golfbranche & Corona – 2 oktober (update NGF, NVG)

Beste mensen,

Hartelijk dank voor al uw reacties gisteren op de update. Op basis van 80 reacties: 60% van de golfbanen / -clubs heeft de horeca geopend, waarvan het grootste percentage met toestemming van de gemeente. De rest is in afwachting van een reactie. Hierbij lijkt de beslissing willekeurig genomen te worden. De ene keer is een zelfstandige horecavergunning genoeg, de andere keer is ook een bestemming horeca van het gebouw nodig en soms is openbare openstelling afdoende. Het woord “restaurant” doet het in ieder geval goed.

We hebben de afgelopen 24 uur diverse gesprekken gevoerd en onze verwachting is dat er verduidelijking komt. Naar verwachting wordt de noodverordening vandaag niet meer aangepast als deze al aangepast gaat worden. Wel verwachten wij dat veiligheidsregio’s in gesprek gaan met hun gemeentes die uiteindelijk de uitzondering op de noodverordening mogen bepalen.

Vanmiddag zullen de gemeentes op tijd sluiten, probeer daarom in de ochtend / begin van de middag nog het gesprek aan te gaan aangezien vele banen formele toestemming hebben gekregen. U kunt de volgende beargumentatie gebruiken:

  • U exploiteert horeca die geopend is voor zowel golfers als niet-golfers.
  • Golf wordt gespeeld in een flight van maximaal 4 personen, niet in grote groepen. 4 personen is ook de max. aan een tafel in de horeca.
  • In juni werd er ook onderscheid gemaakt in commercieel versus paracommercieel, waardoor golf open mocht en dat is goed gegaan. We hebben dus een succesvolle voorbeeldcase.

Het doel van de overheid is om groepsvorming te beperken, aantonen dat u met flights op tijd werkt voor maximaal 4 personen en dat uw horeca perfect aan de horecaregels kan houden werkt.

Golfprotocol
Het golfprotocol is vernieuwd, deze kunt u hier downloaden.

Poster advies mondkapje
Er is een landelijk advies voor het dragen van een mondkapje in binnenruimtes. Een poster met communicatie daarvan download u hier. Uiterlijk vanmiddag 18.00 uur wordt er meer over bekend gemaakt.

Take away
Heeft u geen toestemming gekregen om open te blijven met uw horeca? Take away kan naar verwachting wel plaatsvinden, omdat dit niet onder groepsvorming valt.
We verwachten dat u hier toestemming van krijgt van de gemeente, ook al heeft de gemeente aangegeven dat uw horeca moet sluiten.

Wat mag nog wel in uw clubhuis als u gesloten bent met de horeca?

  • Kleedkamers en douches.
  • Golfshop.
  • Wedstrijdsecretariaat.
  • Bestuurskamer.
  • Operationeel commissie overleg.
  • Trainingen en cursussen.
  • Verenigingsrechtzaken.

Uitrustplek voor topsporters die eigen lunch gebruiken tussen de training door.
Bedenk zelf wat u noodzakelijk acht, wellicht zijn er zaken die u vooruit kunt schuiven. Wek geen indruk van drukte en groepsvorming.
Let op, advies mondkapje dragen is hier van toepassing.

We blijven u updaten, sommige zaken blijven helaas onduidelijk.
Dit blijft onze continue aandacht houden! We informeren u met meer duidelijkheid zodra we die hebben.

Graag blijven wij op de hoogte van een eventuele wijziging in uw opening / sluiting.