Update Golfbranche & Corona – 19 oktober (update NGF, NVG)

Beste mensen,

Hierbij weer een update met onder andere een aangepast golfprotocol, nieuwe posters en een aantal aanscherpingen.

Aanpassing golfprotocol
Hier treft u de link voor de nieuwe versie van het protocol. De tekst bij kinderen en jeugd is aangepast naar het volgende; ‘Wanneer jeugd en kinderen samen sporten dan hoeven zij niet opgedeeld te worden in groepjes van 4’.

Posters
De posters mondkapje verplicht, maximale groepsgrootte bij lessen is 4 personen, eten en drinken to go, golfshop geopend, kleedkamers gesloten zijn gemaakt en kunt u hier downloaden.

Clubhuis
In het clubhuis zijn de kleedkamers, douches en sportkantine dicht. Toiletten, golfshop en receptie zijn geopend. Sporters mogen gebruik maken van het clubhuis als zij waar mogelijk in beweging zijn. Hierbij het dringende advies om een mondkapje te gebruiken. Staand of zittend mag er in de meeste gevallen geen gebruik gemaakt worden van het clubhuis bijvoorbeeld om te schuilen voor de regen, natuurlijk wel voor het toilet. Bestuur of personeel kan wel gebruik maken van het clubhuis voor vergaderingen of om te werken. Wanneer mogelijk is het advies: thuis werken en digitaal. Per ruimte geldt maximaal 30 personen en inachtneming van 1,5 meter.

Starttijden
Bij de eerste lockdown konden de sporters zonder reservering niet op de accommodatie komen. Deze verplichting geldt nu niet meer, echter is het van groot belang om geen groepsvorming te creëren. Wij adviseren dan ook om met starttijden te werken zodat er geen wachtende golfers bij de receptie, rondom het clubhuis of bij de eerste hole te vinden zijn.

Groepsvorming
Alle verscherpte maatregelen zijn er op gericht om geen groepsvorming te creëren. Zorg er voor dat die niet bij het clubhuis, rond de eerste hole of bij het afhalen in de horeca ontstaat. Als er een maaltijd is afgehaald kan men niet het bestelde eten of drinken bij het afhaalpunt nuttigen, maar wel in de baan omdat daar geen groepsvorming ontstaat. Liever dus iets strengere regels rondom uw club of baan hanteren zodat groepsvorming voorkomen wordt. Spreek ook golfers aan als zij op of rondom de club, bijvoorbeeld op de parkeerplaats in groepen eten / drinken consumeren. Ook hier wordt op gehandhaafd en heeft mogelijk sluiting tot gevolg. Goed om dit ook vooraf te communiceren in bijvoorbeeld de nieuwsbrief / uw reserveringsbevestiging.

Hier treft u een voorbeeld mail die u naar uw leden kunt sturen.

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat golf de veiligste sport van Nederland is!

Heeft u vragen? Wij zijn bereikbaar!