Update Golfbranche & Corona – 13 juli 2021 (Update NVG, NGF)

Meteen na de persconferentie van afgelopen vrijdag hebben we bericht over de nieuwe coronamaatregelen die op zaterdag 10 juli zijn ingegaan. Intussen is het nieuwe golf- en horecaprotocol af.

In onze update van afgelopen vrijdag kondigden we aan dat we zouden terugkomen op de regels voor publiek bij wedstrijden. Deze richtlijnen omvatten ook de regels voor ouders die kinderen begeleiden bij wedstrijden en trainingen. Hierover is nu meer duidelijkheid. Details staan in het protocol, maar samengevat geldt sinds 10 juli het volgende:

  • Publiek bij professionele wedstrijden, amateurwedstrijden en trainingen is toegestaan mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter van elkaar zit. Voor amateurwedstrijden en -trainingen geldt dat, indien de concrete situatie, placering / een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, het staan op een afgebakende plek is toegestaan (met inachtneming van de 1,5 meter).

De coronamaatregelen die afgelopen zaterdag zijn ingegaan, gelden vooralsnog tot en met 13 augustus. De aanleiding is bekend: het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. De aangescherpte maatregelen zorgen voor een onzekere zomer waarbij te verwachten is dat veel Nederlanders in eigen land blijven en veel blijven golfen. Het hoeft geen betoog hoe belangrijk het is dat we ervoor zorgen dat we veilig golf en veilige horeca aanbieden!