Update Golfbranche & Corona – 13 augustus 2021 (Update NVG, NGF)

Beste mensen,

De beperkende maatregelen worden de komende weken nog niet versoepeld, zoals iedereen zal hebben meegekregen. In de persconferentie van het kabinet van vrijdagavond 13 augustus is bekendgemaakt dat de huidige coronamaatregelen voor de meeste sectoren tot en met 19 september verlengd worden. Voor de golfsport en horeca verandert er tot 20 september niets, maar het kabinet hoopt vanaf 20 september gefaseerd de 1,5 meterrichtlijn los te kunnen laten. Op 17 september wordt besloten of het verantwoord is om deze volgende stap te zetten.

Als de 1,5 meter afstand vanaf 20 september losgelaten wordt, dan gebeurt dat onder voorwaarden. Zo zal er dan onder meer in de horeca en op evenementen (zoals publiek bij sportwedstrijden) gewerkt moeten gaan worden met coronatoegangsbewijzen bij meer dan 75 personen. Dat zal dan gelden voor binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Een coronatoegangsbewijs is zichtbaar in de app CoronaCheck en toont aan dat iemand volledig is gevaccineerd, hersteld is van corona of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud heeft.

Geen goed nieuws dus op vrijdag de 13de, maar gelukkig zijn de coronamaatregelen niet aangescherpt en komen normalere tijden langzaam maar zeker steeds dichterbij.

Zoals in onze vorige update gemeld zijn we betrokken bij de herziene routekaart die de overheid op dit moment ontwikkelt voor de sport. Daarbij geven we niet alleen input voor aanpassingen van de routekaart, maar ook voor financiële steunmaatregelen.

Laten we echter voorzichtig blijven, want zoals het kabinet zegt: de gunstige coronacijfers en de hoge vaccinatiegraad op dit moment zijn nog geen garantie voor weinig besmettingen in de herfst en winter.

Als er de komende dagen en weken details bekend worden over de routekaart die de overheid voor sport en horeca gaat volgen, dan melden we ons. We zijn zoals altijd bereikbaar voor vragen. Het blijven onzekere tijden maar we hopen dat iedereen deze zomer periode toch van een vakantie heeft kunnen genieten of dat op nu nog doet.