Update Golfbranche & Corona – 10 juli 2021 (Update NVG, NGF)

De coronamaatregelen zijn vanaf vanmorgen, zaterdag 10 juli 06.00 uur, weer aangescherpt. In deze update wijzen we jullie graag op de belangrijkste veranderingen voor de golfsport.

  • Voor horeca geldt dat deze open mag blijven, maar alleen tussen 06.00 en 00.00 uur. Het registreren van bezoekers en het afnemen van de gezondheidscheck zijn verplicht.
  • In de horeca moet iedereen een vaste zitplaats zitten hebben (dit mag ook een zitplek aan de bar zijn) en men moet op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. In alle eet-en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten. Voor horeca buiten geldt echter dat met kuchschermen 1,5 meter afstand houden niet verplicht is. Entertainment (zoals live optredens, wedstrijden tonen op grote schermen en harde muziek) is binnen en buiten niet toegestaan.
  • Wedstrijden (tussen clubs) spelen is nog steeds toegestaan en bij amateursport is publiek ook nog steeds toegestaan, zowel bij wedstrijden als bij trainingen. Maar voor publiek geldt dat toeschouwers zij een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar moeten hebben.* (Zonder coronatoegangsbewijzen mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Als alle toeschouwers een coronatoegangsbewijs hebben, mag tweederde van de capaciteit gebruikt worden; bezoekers hoeven dan geen 1,5 meter afstand te houden, maar iedereen moet wel een vaste plek hebben.)
  • Voor golfwinkels (op golfbanen) verandert er niks. Winkels mogen dus nog steeds 1 bezoeker per 5 m2 ontvangen.

* Bij voorkeur is een vaste plek voor publiek een vaste zitplek. Tot en met vandaag was een zitplek voor sportpubliek niet vereist als dat niet haalbaar was en in dit geval mochten toeschouwers op 1,5 meter van elkaar staan. Wij zoeken uit of dit zo blijft en laten van ons horen als hier meer duidelijkheid over is.

De overheid doet voorts opnieuw een beroep aan iedereen om zich aan de basisregels te houden (1,5 meter afstand houden, was regelmatig je handen, nies en hoest in je elleboog en blijf thuis bij klachten die op corona lijken – ook als je al gevaccineerd bent).

De maatregelen gelden tot en met 13 augustus 2021. Hier vindt u het nieuwe golf- en horecaprotocol. Laten we proberen om golf een veilige sport te houden in deze periode waarin de besmettingen weer toenemen!

Zoals altijd kunnen er de eerste dagen onduidelijkheden opduiken. Als er iets niet duidelijk is, beantwoorden wij graag jullie vragen.