Update Golfbranche & Corona – 1 oktober (update NGF, NVG)

Beste mensen,

Dank voor de diverse reacties die we van u hebben ontvangen, gister uit het land. In de diverse regio’s worden er verschillende keuzes gemaakt, zelfs binnen 1 regio. Een tiental horecabedrijven heeft toestemming gekregen om geopend te blijven, ook nadat de noodverordening bekend is geworden. Als u nog niet in gesprek bent geweest met uw gemeente, adviseren wij u dit spoedig te doen. Ook gezien het effect in andere regio’s. Met de name de positionering als “openbaar toegankelijk restaurant” lijkt te werken.

Sommige banen hebben ook toestemming gekregen van hun veiligheidsregio. Wij zouden graag van u vernemen of u open of dicht bent en als u open bent of dit met toestemming is. Wij gaan discreet om met de gegevens.

Nogmaals, de noodverordening is leidend. Indien deze bij u definitief is, heeft u zich hieraan te houden en kan er handhaving plaatsvinden. U kunt dan alleen nog openen met toestemming van uw gemeente of veiligheidsregio. Zoals wij hierboven aangeven zijn er dus mogelijkheden om met uw gemeente in gesprek te gaan en toestemming te krijgen.

Gisteren kondigden wij aan dat we verzoeken hebben uitstaan naar de voorzitter van de veiligheidsregio’s Hubert Bruls en minister Grapperhaus in een poging dezelfde rechten te krijgen voor onze horeca als voor horeca die zich niet op een sportaccommodatie bevindt. De eerste reactie vanuit het ministerie van Justitie is dat we kunnen praten over differentiëren in horeca per 20 oktober, wat mogelijk goed kan uitpakken voor het gros van de horeca op golfbanen. Uiteraard hebben we daar op dit moment niks aan. Vanuit de veiligheidsregio’s hebben we nog geen antwoorden op onze vragen gekregen en we zetten onze lobby hier vandaag vol door.

Poster
We hebben helaas weer de poster ‘horeca gesloten’ moeten toevoegen, deze vindt u hier.

Clubgebouwen
De clubgebouwen mogen geopend blijven, ook de kleedkamers, golfshops en toiletten. Voor bezoekers aan golfshops geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen. Dit is gisteren een landelijk advies geworden (maandag was dit alleen een advies voor drie veiligheidsregio’s). Het precieze advies en de definities van publieke binnenruimte wordt uiterlijk morgen 2 oktober om 18.00 uur bekend gemaakt.

Spoedwet digitale ALV
De Spoedwet digitale ALV is verlengd tot 1 december 2020.

Najaarscompetitie en Jeugdcompetitie
De Najaarscompetitie en Jeugdcompetitie gaan vooralsnog door. De indeling vindt u hier.
Een definitief besluit hierover nemen wij maandag as.

We houden u op de hoogte.