Update Golfbranche & Corona – 1 juni 2021 (update NVG, NGF)

Beste mensen,

Na onze update van maandag 28 mei zijn er nog enkele belangrijke details bekendgemaakt over de versoepelingen vanaf 5 juni. Die brengen we vandaag onder de aandacht.

Restaurants
Hier volgen de belangrijkste voorwaarden voor restaurants.

  • Het restaurant/clubhuis mag van 06.00 tot 22.00 uur geopend zijn. In deze uren mag alcohol worden verkocht.
  • Er mogen maximaal 50 gasten binnen en 50 gasten op het terras zijn (exclusief personeel).
  • Vaste zitplaatsen, een gezondheidscheck en reserveringen zijn verplicht, maar reserveren mag ook aan de deur.
  • Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten en zij moeten 1,5 meter afstand houden. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Zitten aan de bar is niet toegestaan.

Alle voorwaarden hierboven gelden ook voor terrassen. Vanaf 5 juni mogen dus ook de terrassen geopend zijn tot 22.00 uur.

Daarnaast wijzen we erop dat reserveringen en een gezondheidscheck ook verplicht zijn in sportkantines/clubhuizen met eenvoudige horeca waar bijvoorbeeld alleen koffie en thee wordt verkocht. De reservering kan bij de deur gedaan worden. In de praktijk kan dit eenvoudig geregeld worden door bezoekers bij binnenkomst een registratieformulier te laten invullen en de gezondheidscheckvragen te stellen. Ga naar www.ngf.nl/coronaposters voor posters, gezondheidscheckvragen en registratieformulieren.

1,5 meter
Vanaf 5 juni mogen volwassenen vanaf 18 jaar met maximaal 50 personen samen sporten. En vanaf 5 juni mogen mensen van alle leeftijden sporten zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten.

In golf is het bij het oefenen en spelen echter niet nodig om elkaar te naderen binnen 1,5 meter. “Houd 1.5 meter van anderen” is nog steeds een van de basisregels in de bestrijding van de coronapandemie. Om deze reden verdient het de aanbeveling om leden en gasten van 18 jaar en ouder nog steeds te verplichten om de 1,5-meterrichtlijn in acht te nemen bij het spelen in de baan en het gebruikmaken van de oefenfaciliteiten. Voor professionals is lesgeven zonder 1,5 meter afstand te houden soms wel nodig. Dit is daarom vanaf 5 juni toegestaan.

Groepslessen, trainingen en clinics
Vanaf 5 juni mogen volwassenen vanaf 18 jaar met maximaal 50 personen samen sporten (exclusief de professionals). Voor kinderen tot en met 17 jaar geldt er geen maximum groepsgrootte.

Binnenruimtes
Vanaf 5 juni geldt per ruimte of zaal een maximum van 50 bezoekers op 1,5 meter afstand. Een uitzondering hierop zijn grote zalen met 1000 of meer vaste zitplaatsen. Hiervoor geldt een maximum van 250 bezoekers op 1,5 meter afstand. Er is dus weer meer mogelijk op het gebied van vergaderingen en bijeenkomsten in het clubhuis. Grote bijeenkomsten zoals een alv kunnen vooralsnog nog steeds het beste digitaal georganiseerd worden. Het organiseren van online alv’s is in elk geval nog tot 1 augustus toegestaan en wordt mogelijk verlengd.

Golfshops op de baan en golfwinkels
Vanaf 5 juni mogen alle winkels weer geopend zijn volgens hun reguliere openingstijden. Dus ook koopavonden zijn weer toegestaan. Ook mogen er meer mensen in een winkel: 1 per 10 vierkante meter.

Alle richtlijnen vanaf 5 juni staan op een rij in het nieuwe golf- en horecaprotocol.

Twijfelt u over de interpretatie van de richtlijnen of heeft u een andere vraag, aarzel dan niet om een mail te sturen. Uw vragen beantwoorden we graag.