UGC de Pan behaalt mooie financiële voordelen via NVG Inkoop

Onlangs spraken we met Theo van Vliet, spelend lid en vrijwilliger op allerlei fronten bij Utrechtse Golfclub De Pan. De golfclub is gelegen in een bosrijke omgeving in de plaats Bosch en Duin, in de gemeente Zeist.

Vol trots vertelt een enthousiaste Van Vliet dat de 18 holes-tellende golfbaan, gedreven door diverse vrijwilligers en een aantal vaste krachten, internationale allure geniet. Golfclub De Pan staat namelijk op nummer 2 in de lijst met mooiste golfbanen van het vaste land van Europa, volgens Golf World Top 100. Deze hoge ranking dankt De Pan aan het unieke ontwerp van de hand van Harry Colt, een bekende baanarchitect uit de jaren ’30.

De golfbaan typeert zich door inspirerende, uitdagende holes voor de geoefende golfer. De holes kennen een grote variatie waardoor de golfbaan hoog scoort op het aantal ‘memory holes’, holes die de golfer na afloop zijn bijgebleven. Vandaar dat Utrechtse Golfclub De Pan bij zowel nationale, als internationale golfers goed scoort.

Sinds augustus 2021 is De Pan aangesloten bij het inkoopcollectief van Xandrion. “Via de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties zijn wij in aanraking gekomen met Xandrion. Al kende ik Xandrion al wel uit het verleden. In het contact met Daan de Rooij (Inkoopadviseur) en Rutger van Londen (Commercieel Directeur) van Xandrion bleek dat er voor ons mooie financiële voordelen te behalen zijn. Vandaar ons besluit om ons aan te sluiten. Samen sta je immers sterk”, aldus Van Vliet.

Het grote voordeel voor Golfclub De Pan is, naast het financiële voordeel, de grote tijdwinst die de samenwerking oplevert. “Je hoeft niet zelf in gesprek met allerlei vertegenwoordigers om afspraken te maken. Xandrion maakt goede afspraken met allerlei leveranciers en wij kiezen van welke contracten we gebruik willen maken. We zijn gestart met de leveranciers op het gebied van afvalinzameling, verzekeringen en Carrus, de leverancier van golfcarts. Ook hebben we ons aangesloten bij het Xandrion Energiecollectief. Vanaf volgend jaar gaan we, met de komst van een nieuwe pachter in onze horeca, ook gebruik maken van de afspraken met Sligro.

Ondanks de nog korte samenwerking met Xandrion, ben ik erg tevreden over het contact en de besparingen die er voor onze golfclub te behalen zijn. Ik zou anderen zeker aanraden om voor bepaalde productgroepen via Xandrion in te kopen”, aldus een positieve Theo.