The Links Valley in top 20 van beste 9 holes golfbanen ter wereld

The Links Valley wordt door het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift Golf Magazine gerekend tot de beste 9-holes banen in de wereld. In deze nieuwe ranglijst bezet de baan in Ermelo de 19de plaats en is daarmee de beste 9 holes baan van Continentaal Europa.

Het is een grote eer dat The Links Valley al twee jaar na opening al is opgenomen in de ranglijst met de Best 9-Hole Golf Courses in the World. De nieuwe baan in Ermelo die binnenkomt op de 19de plek is niet de enige baan uit Nederland die de lijst heeft gehaald, ook de Domburgsche Golfclub, de oude linksbaan in Zeeland, komt op de lijst voor op de 33e plaats.

Nationaal was er al veel lof voor The Links Valley, de “omkeerbare” 9-holes baan die in 2018 geopend is. Niet alleen van de experts van de website top50golf.nl maar ook van Nederlandse spelers, zo blijkt uit het hoge cijfer dat golfers geven op de website Leadingcourses.com. The Links Valley bezet bovendien de eerste plaats in de Golfers Choice-ranglijst van Beste 9-holes golfclubs van LeadingCourses. Maar nu is er internationaal ook erkenning voor het ontwerp van golfbaanarchitect Frank Pont en zijn bureau Infinite Variety Golf Design.

De initiatiefnemers en eigenaars van Links Valley zijn blij met de waardering van de internationale jury die de banenranglijsten voor Golf Magazine samenstelt. “De erkenning voor onze baan is een grote eer”, zegt Mike Woltering, een van de vier eigenaars van The Links Valley. “Het is fantastisch dat Golf Magazine nu voor het eerst ook een ranglijst van de beste 9-holes banen in de wereld heeft gepubliceerd en dat wij hierin staan. Het heeft er zeker mee te maken dat 9-holes golf de toekomst heeft, ook in Amerika. Wij haken daar met The Links Valley heel goed op in. We onderscheiden ons door een schitterende heiderijke locatie op de Veluwe en we bieden daarnaast met onze reversible course – een baan die in twee richtingen is te spelen – de variatie die een 18-holes baan heeft. Als je de North Course speelt benader je dezelfde greens van een andere kant dan op de South Course en dat maakt The Links Valley heel speciaal.”

Ook golfbaanontwerper Frank Pont is vereerd door de erkenning voor The Links Valley. “Het is prachtig om te zien dat The Links Valley net als andere Nederlandse grootheden als de Koninklijke Haagsche en De Pan door het bekende golf blad Golf Magazine in de absolute wereldtop wordt geplaatst. Door een omkeerbare baan van negen holes aan te leggen, gebruikmakend van een idee van de klassieke Engelse architect Tom Simpson, hebben we eigenlijk een 18-holes baan op een terrein van negen holes gecreëerd. Het eindresultaat is een mix van de landvormen die aan de Koninklijke Haagsche doen denken, greenvormen die geïnspireerd zijn door De Pan, heidevelden die steeds meer aan de heathlands bij London zullen doen denken op een unieke locatie met hoogteverschillen van meer dan 20 meter.”

Omdat de baan op zandgrond is aangelegd is The Links Valley het hele jaar goed bespeelbaar. De baan is gebouwd door SBA Golf & Groen en dit gespecialiseerde bedrijf voert nu het dagelijkse onderhoud uit.

Op het golfterrein zijn ook oefenfaciliteiten waaronder een grote driving range met een Toptracer-systeem voor swinganalyses en nuttige oefensessies. Hier geeft de golfschool van The Links Valley lessen aan beginners en gevorderden. In het hoofdgebouw op het terrein van The Links Valley is een vergaderruimte, golfshop en brasserie met terras gevestigd waar iedereen welkom is. De brasserie biedt een prachtig uitzicht op de bijzondere golfbaan.

Meer informatie: thelinksvalley.nl.