Samen golf toegankelijker maken voor mensen met een handicap

Samen golf toegankelijker maken voor mensen met een handicap

Fonds Gehandicaptensport en  de golfsport nemen het initiatief om golf toegankelijker te maken voor sporters met een handicap . Dit initiatief krijgt landelijk brede steun door de oprichting van een ‘Sportfonds op Naam’ met het doel om (financiële) ondersteuning te bieden aan golfverenigingen ten behoeve van gehandicaptensport. Dit sportfonds is tijdens het KLM Open 2017 beklonken met een cheque van 27.000 euro. Geld wat met de Charity Challenge bi elkaar gegolft is op zaterdag 9 september jl. Sportster Monique Kalkman wordt ambassadeur voor het sportfonds Golf.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sporten voor iedereen toegankelijk en vanzelfsprekend te maken. In Nederland zijn er namelijk circa 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten nog lang niet altijd vanzelfsprekend is. Het Sportfonds op Naam is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport om financiële sportstimulering mogelijk te maken vanuit particulieren, stichtingen en/of bedrijven voor specifieke sporten, sportteams of gehandicaptensport in het algemeen.

Om het sportaanbod binnen golf  vanzelfsprekender te maken voor mensen met een handicap en om de participatie in golfsport onder sporters met een handicap te vergroten hebben Fonds Gehandicaptensport, de NGF (Koninklijke Nederlandse Golf Federatie), PGA Holland  (Professional Golfers Associatie Holland) en de NVG (Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties) de handen ineen geslagen.

Sportfonds op Naam
Het Sportfonds Golf is opgericht om financiële ondersteuning te kunnen bieden aan golfverenigingen zodat zij een aanbod kunnen creëren voor  en optimale begeleiding kunnen geven aan gehandicapte sporters . Ook worden initiatieven ter promotie en stimulering van de golfsport voor mensen met een handicap gesteund.

Ambassadeur
Monique Kalkman is Paralympisch- en Wereldkampioene geworden in twee verschillende sporten, tafeltennis en rolstoeltennis. In 2009 heeft Monique golf opgepakt als onderdeel van haar revalidatie waarna zij een golfer is geworden met de titel ‘Golfer van het jaar 2014’ op zak en de ambitie om als eerste topsporter in 3 sporten de wereldtop te bereiken! Vanwege haar dwarslaesie maakt Monique gebruik van een ParaGolfer om haar sport te kunnen beoefenen.