Pieter Aalders winnaar NVG Award 2017

Pieter Aalders winnaar NVG Award 2017

Tijdens het Nationaal Golf Congres & Beurs is de NVG Award 2017 uitgereikt aan Pieter Aalders.
De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt om de golfsport te promoten.

 

Pieter is met zijn niet aflatende enthousiasme de animator van de Dutch Turfgrass Research Foundation (DTRF). In zijn functie als voorzitter heeft hij gezorgd voor de aanstaande totstandkoming van de Leerstoel Turfgrass Sciences en de aanstelling van de eerste hoogleraar Turfgrass Sciences in Europa. Hiervoor heeft Aalders een top-wetenschapper weten aan te trekken.

 

Voordat Pieter zich met ziel en zaligheid voor de DTRF inzette, is hij o.a. werkzaam geweest als ‘secretary general’ bij de Kennemer Golf & Country Club en heeft hij zich in die hoedanigheid ingezet voor een aantal zeer succesvolle edities van het KLM Open die op deze mooie baan plaatsvonden. Verder was Pieter voorzitter van de NVG-commissie Management Onderhoud Golfbanen. Onder zijn bewind is de Manual Golfbaanonderhoud vervaardigd. Daarbij is Pieter  de geestelijk vader van het huidige Nationaal Golf & Groen symposium.

 

Foto
In de bijlage treft een foto aan van NVG-Award winnaar Pieter Aalders, die zijn prijs krijgt uitgereikt uit handen van NVG-directeur Lodewijk Klootwijk.

 

Eerder winnaars
Eerdere winnaars van de NVG-award die Pieter voorgingen zijn o.a.; Robert-Jan Derksen, de Nederlandse Greenkeepers Associatie, de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, Jan Kees van der Velden, Limburg Golfland, TIG Sports, Gerard Jol, Henk Heyster, de Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten, het Nederlands team (Joost Luiten, Wil Besseling en Tim Sluiter) dat in Zuid-Afrika wereldkampioen voor landenteams werd, Charles Taylor, Jaime Ortiz-Patiňo, Peter Ellis van de BBC, Golfbaan Spaarnwoude en Lout Mangelaar Meertens.