Oudste golfbaan van Limburg volledig gerenoveerd

Avatar
0


De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem is na een renovatie die 6 jaar heeft geduurd weer helemaal up-to-date en mooier dan ooit! De club werd in 1956 opgericht en is sindsdien bekend om haar unieke ligging. Het is de hoogste golfbaan van Nederland, gelegen te midden van een uitgestrekt natuurgebied en is een oase van rust. Nu voldoet de baan meer dan ooit aan alle eisen die de moderne golfer stelt, met uitdagende holes voor spelers van alle niveaus.

Op alle holes zijn nieuwe, beter gepositioneerde afslagplaatsen gemaakt met betere zichtlijnen naar de green.  8 greens zijn geheel vervangen voor betere en snellere en er zijn een aantal nieuwe, strategisch geplaatste bunkers aangelegd waardoor de baan uitdagender is geworden.

Duurzaamheid staat bij de club hoog in het vaandel en heeft ook bij de renovatie een grote rol gespeeld. De vijvers zijn opnieuw ingericht zo, dat een gesloten waterhuishouding is ontstaan en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is tot een minimum teruggebracht (vanaf 2020 tot nul).

In de komende tijd ligt de focus bij  het bosrandbeheer, met het streven naast meer “licht en lucht” op de greens ook de biodiversiteit te verhogen.

De club zal het gereed komen van de baan uitgebreid vieren. Duurzaamheid is als leidend thema gekozen bij de feestelijkheden. Zo zullen een viertal borden met informatie over de flora en fauna op de baan worden geplaatst op die gedeelten van het terrein, waar ook wandelaars en fietsers passeren.

Op 15 juni jl. onthulde de burgemeester van Gulpen-Wittem, mevrouw Nicole Ramaekers-Rutjens, samen met Hubert  Mackus, lid GS van Limburg, de eerste plaquette. Daarna volgde een week vol feestelijkheden voor clubleden en genodigden. Deze werd het weekend van 22 en 23 juni afgesloten met het landelijke NGF kampioenschap Strokeplay voor senioren. “Wij zijn er trots op dat onze inspanningen niet onopgemerkt zijn gebleven”, aldus Theo Boshuisen, bestuursvoorzitter: “Wittem zal met alle genoegen dit prestigieuze kampioenschap huisvesten.”

Voor meer informatie, zie https://zlgolf.nl