Open Kinderatelier golfbaan Sluispolder en Forte Kinderopvang tijdens Kunst10daagse

Open Kinderatelier golfbaan Sluispolder en Forte Kinderopvang tijdens Kunst10daagse

 

Tijdens de Kunst10Daagse wordt bij golfbaan Sluispolder in samenwerking met Forte Kinderopvang een speciaal kunstprogramma voor kinderen georganiseerd in de vorm van een Open Jeugdatelier. Naast het bijzondere project van kunstenares Sophie Walraven, waarbij zij 10 dagen lang op golfbaan woont, werkt en leeft, wordt ook samengewerkt met de kinderen van BSO’s van Forte Kinderopvang. Daarnaast wordt er een creatieve workshop georganiseerd waarbij alle kinderen uit Bergen en omstreken van 5-12 jaar welkom zijn.

 

Naast het ‘Home is where the artist’ project van professioneel kunstenares Sophie Walraven, waarbij de Amsterdamse Sophie 10 dagen leeft, woont & werkt op golfbaan Sluispolder, wordt er een Jeugdatelier ingericht. Kinderen van de Forte BSO’s worden op maandag, donderdag en vrijdag in de herfstvakantie naar Sluispolder gebracht, waar ze aan de slag gaan met verschillende creatieve technieken en kunstwerken maken. In het clubhuis van de golfbaan worden de door BSO kinderen gemaakte kunstwerken ook tentoongesteld. Tijdens de tentoonstelling kunnen alle kunst10daagse bezoekers de werken bewonderen en kopen. Alle inkomsten zullen worden overhandigd aan een lokaal goed doel. Namelijk aan Ger Bot de beheerder van kinderboerderij de Ark en onderdeel van Mytylschool te Bergen.

 

Op woensdagmiddag 21 oktober wordt er op golfbaan Sluispolder door Forte Kinderopvang een workshop “Reliëfschilderij maken” gegeven voor iedereen die hieraan mee wil doen. Hierbij zijn alle kinderen uit Bergen en omstreken welkom (dus ook kinderen die niet door Forte worden opgevangen). Onder leiding van pedagogisch medewerkster Natalie Hollander, afgestudeerd aan de kunstacademie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen, maken de kinderen een reliëfschilderij. ‘Afhankelijk van de wensen van het kind gebruiken we hierbij verschillende technieken’, aldus Natalie. ‘Zo hebben wij bijvoorbeeld felgekleurde stillevens gecreëerd door kleine speelgoedjes, plastic vorkjes, strikjes, knopen en andere snuisterijen op een houten ondergrond te bevestigen. Door het geheel één kleur te geven ontstaat een gaaf reliëfschilderij’. Kinderen vinden het niet alleen leuk om te schilderen, figuurzagen en bijvoorbeeld een sleutelhanger te haken, het is ook goed voor de ontwikkeling van het kind. Creatieve uitdagingen en naar eigen inzicht vormgeven aan een creatie is in deze tijd van digitalisering een gezond alternatief”.

 

Golfbaan Sluispolder heeft een groeiende en zeer actieve jeugdafdeling. Naast het gevarieerde golfprogramma wat wordt aangeboden, is één van de doelen om de jeugd te verblijden met sociale en gezellige activiteiten. Forte en Sluispolder werkten al eens eerder samen om een leuke workshops voor kinderen te organiseren. En omdat de Kunst10daagse 2015 plaatsvindt tijdens de herfstvakantie en beide organisaties kunst een warm hart toedragen, hebben Sluispolder en Forte de krachten nogmaals gebonden.

 

Het Jeugdatelier is ingericht bij golfbaan Sluispolder, Sluispolderweg 7 in Alkmaar. Iedereen is in de week van 16 t/m 25 oktober welkom bij de tentoonstelling van de BSO kinderen en het project van Sophie Walraven.