NVG nieuwsbrief – september 2018

NVG nieuwsbrief – september 2018

NVG NIEUWSBRIEF – SEPTEMBER 2018

In deze nieuwsbrief onder meer:
– Resultaten ronde 2 Players 1st online
– Algemene Ledenvergadering NVG, principeakkoord cao golfbranche
– AH Sportactie van start
– NVG-Inkoopnetwerk: collectieve inkoop energie
– TGIEOS-golfdag NVG
– Save-the-date: Nationaal Golf & Groen symposium & TURF-kennisdag
– Informatiebijeenkomst btw-vrijstelling sportverenigingen
– Leden stellen zich voor
– Vacatures in de golfbranche
– Anders nog iets?


Resultaten ronde 2 Players 1st online
De resultaten van de enquetes die in ronde 2 naar leden en nieuwe golfers zijn verstuurd, zijn voor de deelnemende banen- en clubs te raadplegen in hun eigen online dashboard. In 2018 zijn tot dusver ruim 15.000 enquêtes van Players 1st ingevuld door golfers. Dit levert een schat aan informatie op voor banen- en clubs. Op baan/clubniveau kan iedere baan/club haar eigen analyse maken. Wij helpen graag als daar behoefte aan is. Laat het ons weten! De uitkomsten vormen een prima basis voor een beleidsplan voor uw golfbaan- of club.

Steeds meer golfbanen- en clubs werken met Players 1st; inmiddels al meer dan 90! Dit kalenderjaar ontvingen wij o.a. de aanmelding van; G&CC Hoenshuis, GC De Koepel, GC Toxandria, Rosendaelsche GC, Veluwse GC, Golfvereniging Reymerswael, GC Havelte, GC Harderwold, Leeuwarder GC De Groene Ster, De Peelse Golf, GC Driene, GC Old Course Loenen, GC Hoogland Amersfoort, GC ’t Jagerspaadje en GC Vught.


Algemene Ledenvergadering NVG, principeakkoord cao golfbranche
Met de vakbonden is vorige week maandag een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao golfbranche. Dit onderhandelingsresultaat wordt tijdens de Algemene Ledenvergadering aan de leden voorgelegd. De ledenvergadering vindt plaats op donderdag 11 oktober a.s. bij Golfbaan de Kroonprins. Aansluitend vindt de jaarlijkse golfdag (TGIEOS – Thank God It’s End of Season II) daar plaats. De uitnodiging wordt per e-mail verstuurd.

De eerder aangekondigde Algemene Ledenvergadering van 21 november a.s. komt te vervallen.


AH Sportactie van start
Vanaf 17 september a.s. gaan NOC*NSF en Albert Heijn weer starten met de AH Sportactie voor mensen die een (nieuwe) sport willen uitproberen. Op initiatief van de NGF, NVG en PGA Holland is ook golf aan het sportaanbod toegevoegd. Een update met de laatste informatie over de actie en hoe deze optimaal ingezet kan worden is hier te lezen.

Sinds eind juni is het mogelijk om via de site clubprofiel.nl een specifiek golfaanbod in te vullen. Klanten van Albert Heijn zoeken, zodra ze een actiecode hebben ontvangen, via ditzelfde systeem op ‘golf’ in hun woonomgeving om een of meerdere sportmomenten te boeken. Vanaf 13 september kunnen geïnteresseerden op deze plek alle deelnemende golfbanen- en clubs vinden.


NVG-Inkoopnetwerk: collectieve inkoop energie
Wist u dat u zich via het NVG-Inkoopnetwerk kunt aansluiten bij het Xandrion Energiecollectief? Door het bundelen van het energieverbruik van bijna 500 bedrijven kunt u profiteren van de voordelen van energie inkoop via een Portfolio-Management model. Dit is normaal gesproken alleen mogelijk voor zeer grote afnemers van elektriciteit en gas. Dankzij de omvang van het Xandrion energiecollectief is dit ook mogelijk voor u!

Houdt u rekening met de opzegtermijn van uw energiecontracten zodat u niet achter het net vist?!

Voor meer informatie over het energiecollectief verwijzen wij u graag naar de website.


TGIEOS-golfdag NVG
Op donderdag 11 oktober a.s. vindt de jaarlijkse NVG-golfdag plaats. Het evenement heeft sinds vorig jaar de naam gekregen “TGIEOS – Thank God It’s End of Season”! Dit jaar vindt de golfdag plaats bij Golfbaan De Krooprins, Vianen. De golfdag wordt voorafgegaan door de Algemene Ledenvergadering en wordt aangeboden aan de leden, partners en relaties van de NVG. De uitnodigingen worden deze week per e-mail verstuurd.


Save the date: Nationaal Golf & Groen symposium & TURF-kennisdag
Het Nationaal Golf & Groen symposium gaat z’n 6e editie in. Het symposium vindt plaats op de voor haar bekende locatie in Driebergen (Landgoed de Horst) op dinsdag 27 november a.s. Het groensymposium is uitgegroeid tot een ‘groene dag’ waarin kennis en ervaringen worden gedeeld. De goede mix van theorie en praktijk brengt jaarlijks meer dan 250 deelnemers bij elkaar. Het evenement is een gezamenlijk initiatief van de NGF, NVG, NGA en TURF. Het verslag van de 2017-editie kan hier gedownload worden.

Aansluitend aan het groensymposium vindt op woensdag 28 november a.s. (op dezelfde locatie) de 2e editie van de TURF-kennisdag plaats. Beide dagen worden goed op elkaar afgestemd, waarbij de kennisdag vooral in het teken staat van de brug tussen theorie en praktijk. De presentaties van de 2017-editie zijn online te downloaden via deze link. Meer informatie over programma, inleiders, kosten e.d. volgt binnenkort per e-mail.


Informatiebijeenkomst btw-vrijstelling sportverenigingen
De btw-sportvrijstelling moet door een uitspraak van het Europees Hof van Justitie worden aangepast. Gemeenten en sportstichtingen raken daarmee het recht kwijt op aftrek van voorbelasting voor de kosten die toerekenbaar zijn aan de terbeschikkingstelling van sportaccommodaties aan sportverenigingen. De NGF en haar partner Deloitte organiseren op 20 september a.s. een informatiebijeenkomst waarbij de nieuwe regeling voor compensatie van sportverenigingen wordt toegelicht. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar deze link.


Leden stellen zich voor
Golfbanen en clubs zijn de leden van de NVG. Zij worden bij bijeenkomsten van de NVG vertegenwoordigd door hun eigenaren, directeuren, bestuurder en managers. Graag stellen wij in deze nieuwsbrief aan u voor: Hidde Verschuur, clubmanager bij de Eindhovensche Golf.

De Eindhovensche Golf is eerder dit kalenderjaar lid geworden. Hidde is daar onze contactpersoon. Hij is sinds november ’17 werkzaam als clubmanager. Begonnen als ballenraper bij GC Zeegersloot, werkte hij tijdens en na afronding van zijn master van de Universiteit van Utrecht bij de NVG als onderzoeker. Na een wereldreis kwam hij terug in de golfbranche als manager bij BurgGolf Haverleij Den Bosch. Uiteindelijk vond hij na een tijdelijk verblijf in Nieuw-Zeeland een nieuwe uitdaging op de schitterende golfbaan gelegen in Valkenswaard.


Vacatures
Vacatures in de golfbranche zijn te vinden op onze website, via deze link. Voor internationale managementfuncties bij golfbanen verwijzen wij u graag naar de website van CMAE (Club Managers Association Europe).

Heeft u als NVG-lid één of meerdere vacatures op uw golfbaan? Mail de tekst in Word, incl. logo van de baan/club naar ons (info@nvg-golf.nl). Wij zorgen voor publicatie online.


Anders nog iets
– GEO-certificering voor de Zuid-Limburgse G&CC ‘Wittem’
Subsidieregeling praktijkleren
– Lancering boek “t is persoonlijk” van gastvrijheidsexpert, Maarten Wessels