NVG – Nieuwsbrief oktober 2023

Beste leden en volgers,

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Holland Golf Show!
  • Meld je nu aan! De eerste workshop WinterWorkshops NVG.
  • Rondes 3e kwartaal.
  • Tips voor duurzaamheid op jouw golfbaan.

Speciale aanbieding voor de NVG leden voor de Holland Golf Show.
De NVG en de NGF gaan een samenwerking aan met de Holland Golf Show. Dit jaarlijks terugkerende evenement van 3 dagen, 22 t/m 24 maart trekt duizenden bezoekers. De organisatie heeft voor de NVG leden een speciaal aanbod gemaakt om hun relaties tegen een zeer aantrekkelijk tarief deel te laten nemen en hun aanbod richting de consument onder de aandacht te brengen. Wil je meer weten over de aanbieding stuur een mail naar info@nvg-golf.nl

Meld je nu aan! De eerste workshop WinterWorkshops NVG
NVG nodigt je uit om deel te nemen aan onze eerste workshop van de Winterworkshops op 20 november. Het onderwerp van deze workshop is “Hoe creëer je een team waar mensen vitaal blijven werken?” Het belooft een inspirerende sessie te worden. Meld je nu aan voor 20 oktober! Benieuwd naar de overige workshops of wil je je aanmelden, klik dan op de volgende link: bekijk hier de workshops. 

Rondes 3e kwartaal.
BNVG heeft  2019 (laatste jaar voor corona), 2022 en 2023 met elkaar vergeleken. Eerste 3 maanden in 2023 was er sprake van een sterke terugval in het aantal gelopen rondes, wat gedeeltelijk weer werd hersteld in het tweede kwartaal. Derde kwartaal zet het herstel verder door. Vooral bij de 9 holes rondes. Ten opzichte van 2022  zijn er 10% meer rondes gelopen en t.o.v. van 2019 was het verschil ruim 30%. Bij 18 holes rondes zijn iets minder  rondes gelopen dan in  2022 (-6%) en 1% minder rondes t.o.v. 2019. Bij events is sprake van een daling t.o.v. van 2022 en 2019 van respectievelijk 6% en 10%. Kijken we naar het totaal aantal gelopen rondes dan zijn in het derde kwartaal bijna net zoveel rondes gelopen als in 2022 (-1%) en 9% meer dan in 2019. We zullen over geheel 2023 als gevolg van de  eerste drie mindere maanden waarschijnlijk niet 2022 gaan evenaren maar we komen dicht in de beurt. Na drie kwartalen zijn er t.o.v. 2022 5% minder rondes gelopen maar ruim 8% meer dan in 2019. Klik hier voor de tabel.

Tips voor duurzaamheid op jouw golfbaan.
Denk je aan duurzaamheid op jouw golfbaan. Dit kan geoptimaliseerd met LED-verlichting, zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, groene energie, gebruik milieuvriendelijke onderhoudsproducten en recycle je afval. Kleine stappen kunnen leiden tot grote besparingen. Bekijk de duurzaamheidstips van Sport NL Groen om groener te worden op jouw golfbaan. Klik hier voor de website.

Veelgestelde vragen over batterij-opslag.
De vraag naar batterij-opslag neemt steeds meer toe. Bij deze relatief nieuwe markt horen nog veel onduidelijkheden. Want wat is batterij-opslag precies en wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het plaatsen van een batterij? Op dit antwoord en andere veelgestelde vragen geven specialisten van Rexel– dé elektrotechnische groothandel binnen NVG Inkoop. Lees hier verder.