NVG – nieuwsbrief #oktober 2015

NVG – nieuwsbrief #oktober 2015

NIEUWE LEDEN
De NVG is de afgelopen tijd flink aan het groeien. Zo mochten wij in de afgelopen periode weer een aantal organisaties verwelkomen die een NVG-lidmaatschap zijn aangegaan. Wij heten Golfbaan Kasteel Engelenburg, Golfbaan De Zeeuwsche, de Noord Nederlandse Golf & Country Club en Van Galen Sportmarketing Advies en Projecten van harte welkom!

10e EGCOA CONFERENCE, SPECIAAL NVG-TARIEF
Het Europese congres (EGCOA Golf Business Conference) viert dit jaar haar 10-jarige jubileum en is daarom terug op de locatie van het hoofdkantoor, Amsterdam. Het evenement gaat plaatsvinden van 25 t/m 27 november 2015. De NVG is mede-gastheer van dit evenement, waarmee haar leden kunnen profiteren van een speciaal tarief. Het tarief voor NVG-leden is 495 euro i.p.v. het reguliere tarief van 695 euro.
Aan het evenement nemen jaarlijks zo’n 200 personen, uit 25 verschillende landen, deel. Naast een grote afvaardiging uit Europa, zijn er ook jaarlijks deelnemers bij uit de Noord-Amerika en Azië. Dit is de kans om samen met golfbaaneigenaren uit Europa en daarbuiten, afvaardiging van Europese koepelorganisaties, nationale sport- en koepelorganisaties, golfbaanarchitecten, diverse mediapartners, leveranciers en andere golforganisaties als de PGA in contact te komen. Lees meer >>>

25 JAAR NVG
Op 5 december 1990 is de NVG statutair opgericht te Kaatsheuvel. Nu 25 jaar later, kijken we graag samen met onze leden, relaties en partners terug op de afgelopen jaren en natuurlijk ook vooruit naar de komende jaren. Ter gelegenheid van het jubileum gaat er op 3 december a.s. een feest georganiseerd worden, met optreden van een special guest. Genodigden ontvangen voor de feestavond een uitnodiging van ons. Zodra er meer informatie bekend is over de locatie en het programma, dan wordt dat online gepubliceerd op de website.

JAARPLANNER
• 23-10, Commissie Inkoop
• 27-10, Regio-overleg Oost (Gelderland, Overijssel)
• 05-11, Commissie Management Onderhoud Golfbanen
• 09-11, Regio-overleg Brabant
• 12-11, Georganiseerd Overleg Golfbranche/Sociaal Fonds
• 12-11, Pensioenoverleg met de vakbonden
• 18-11, Algemene Ledenvergadering
• 25-11, EGCOA Conference 2015 (t/m 27-11
• 01-12, Regio-overleg Limburg
• 03-12, 25 jaar NVG
• 10-12, Nationaal Golf & Groen Symposium 2015

WERKEN NA DE AOW-LEEFTIJD
Ook de Eerste Kamer heeft de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd aangenomen. De wet treedt op 1 januari 2016 in werking. Doel van de wet is om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om AOW’ers langer in dienst te houden, zodat langer gebruik kan worden gemaakt van hun kennis en ervaring. Hieronder puntsgewijs de gewijzigde/afwijkende bepalingen voor de werknemer die de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Lees meer >>>

WORKSHOP AGRONOMIE
Als vervolg op het NGF Agronomie seminar dat plaatsvond tijdens het KLM Open in september jl., gaan er in samenwerking met de NGF, NGA en NVG interactieve workshops plaatsvinden. Deze worden begin november verspreid door Nederland georganiseerd voor (hoofd-)greenkeepers, baancommissies en golfbaanmanagers. Het doel van de interactieve workshops is om best management practices (do’s-and-don’ts) te delen en van elkaar te leren ten behoeve van duurzame speelkwaliteit. De uitnodiging wordt binnenkort via de NGF verstuurd.

NIEUWS VAN ONZE LEDEN
Golfbaan Princenbosch opent trainingscentrum
Golfbaan Sluispolder werkt samen met kinderopvang
Golfbaan De Texelse ontvangt GEO-certificaat
• Vacatures Golfbaan Landgoed Tespelduyn
De Enk Golf & Groen opent nieuwe vestiging
Grontmij wordt onderdeel van Sweco

NIEUWS VAN ONZE LEVERANCIERS
Nladviseurs 10 jaar
• Samenwerking TARQ met Jurriaan van der Vaart

ONDERZOEK COMMUNICATIE NVG
Sinds 31 augustus is Bob Stassen, student aan de Hanze Hogeschool Groningen, werkzaam bij de NVG. In de laatste (4e-jaars) fase van zijn studie zal hij een afstudeeropdracht van vijf maanden uitvoeren waarbij hij de communicatieprocessen bij de NVG kritisch gaat onderzoekenwaar nodig helpen een nieuw communicatiesysteem te implementeren. Lees meer >>>

VRAAG & AANBOD
Heeft u zelf overtollig golfbaan- of driving range materiaal aan te bieden, bijv. afslagmatten of driving range ballen? Of bent u juist op zoek naar dergelijk materiaal? Dan kunt u op de NVG-site, onder “Vraag & Aanbod” kosteloos een oproep/advertentie laten plaatsen. Stuurt u ons de tekst door per e-mail.

DUTCH OPEN MID AMATEUR KAMPIOENSCHAP
Op 15 en 16 oktober jl. is het allereerste Dutch Open Mid-Amateur Strokeplay Championship gespeeld. Het kampioenschap vond plaats op De Purmer (BurgGolf Purmerend). Het 36-holes toernooi werd georganiseerd voor mannen van 30 jaar of ouder zijn. De handicaplimiet was maximaal handicap 12. Meer informatie over dit evenement kunt u online terecht op, dutchmidamateurgolf.nl.