NVG – Nieuwsbrief juni 2023

Beste leden en volgers,

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Duurzaam waterbeheer.
  • GoodHabitz voor NVG leden is live!
  • Presentaties van het Nationaal Golfcongres 2023.
  • Inkoop – Gastvrije golfbaan.
  • Digitalisering met iBirdies bij een rondje golf.
  • Quick poll golfschool of golfpro’s.
  • Clonable vertaalt jouw website.


Duurzaam waterbeheer

NGF presenteert, in samenwerking met NVG en NGA, een publicatie over duurzaam waterbeheer. Golf en water zijn onlosmakelijk verbonden. Uitdagende waterpartijen, een gezonde natuur op de baan en de gezondheid van het gras zijn afhankelijk van voldoende en schoon water. Toenemende droge zomers en intensieve regenbuien vormen een bedreiging voor de kwaliteit van de golfbanen. De Nederlandse golfbanen staan daarmee voor een grote uitdaging: jaarrond een optimale baanconditie leveren, terwijl de waterbeschikbaarheid verandert. Veel is mogelijk, mits goed waterbeheer wordt toegepast op de baan. Lees hier een publicatie over welke maatregelen op het gebied van waterbeheer mogelijk zijn.

GoodHabitz voor NVG leden is live!
Vanuit het sociaal fonds bieden we werkgevers en werknemers toegang tot het online leerplatform GoodHabitz. Je werknemers laten ontwikkelen is nog nooit zo makkelijk geweest. Via de app op je telefoon kan je meer dan 150 online trainingen volgen. Dus voor ieder wat wils! Tot nu toe hebben er al 32 leden zich aangemeld voor GoodHabitz. Doe jij ook mee? Stuur een bericht naar Simone (sv@nvg-golf.nl) voor meer informatie.

Presentaties van het Nationaal Golfcongres 2023
De laatste editie van het Nationaal Golfcongres was een gelegenheid om samen te komen en te praten over de “Tools van de toekomst” in de golfindustrie. Er waren masterclasses, workshops en een geslaagde netwerkborrel. Kon je er niet bij zijn of zat je in een andere masterclass of workshop maar leek een onderwerp jou wel interessant? Alle presentaties die zijn gegeven tijdens het Nationaal Golfcongres zijn beschikbaar op de website onder het tabblad “Toolbox”. Klik hier voor de presentaties.

Een gastvrije golfbaan
Elektrisch rijden wordt de norm en het aantal elektrische rijders stijgt iedere dag. Dit is hét moment om hier op in te spelen en laadmogelijkheden op jouw locatie te realiseren of uit te breiden. Via de raamovereenkomst van NVG Inkoop met Groendus is het mogelijk een A-kwaliteit laadpalen inkopen tegen een scherpe prijs. Lees hier verder.

Quick poll golfschool of golfpro’s
Welke constructie hanteer jij met de golfschool of golfpro’s? Een van de leden heeft deze vraag ingestuurd voor een quick poll. De quick poll heeft 5 vragen. Zou je deze voor 24 juni willen invullen? Klik hier voor de quick poll.

Digitalisering met iBirdies bij een rondje golf
Voor tal van facetten in golf is software ontwikkelt om spelers te helpen meer uit hun spel te halen, om banen te ondersteunen bij het beheer en om verenigingen te helpen efficiënt te functioneren. iBirdies knoopt deze op zichzelf staande applicaties aan om op een mogelijke manier meer uit hun software systemen te halen. Daarmee halen banen en verenigingen meer uit hun software-investeringen en ontstaan nieuwe diensten voor leden, gasten en sponsors. Wil je contactgegevens ontvangen van banen die werken met het reserveringssysteem, neem dan contact op met NVG via info@nvg-golf.nl. Of klik hier voor meer informatie.

Clonable vertaalt jouw website
Wil je een golfclub website laten vertalen? Met Clonable kun je eenvoudig een website klonen, waardoor je nog eenvoudiger jouw club kunt promoten bij anderstaligen.
Als je in het bestuur van een golfclub zit, of bijvoorbeeld golfspullen online verkoopt, dan wil je wellicht Engels- of Duitstalige bezoekers ook van dienst zijn. In plaats van het bouwen van een geheel nieuwe website en het over moeten zetten van alle content, deze eventueel te laten vertalen, en het bijhouden van twee sites, heb je met Clonable binnen 5 minuten een buitenlandse site. Omdat het een live kopie is, worden wijzigingen op de originele site automatisch doorgevoerd (en vertaald) op de gekloonde site. Met Clonable bespaart je dus tijd, kosten en onderhoud. Bekijk hier de aanbieding voor NVG leden.