NVG – Nieuwsbrief juli 2023

Beste leden en volgers,

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Safe the date Nationaal Golfcongres.
  • Meld je nu aan voor de ALV & NVG Golfdag.
  • Verhuizing en nieuwe website NVG.
  • Rondes tweede kwartaal.
  • Quick poll; Het aanbod lockerverhuur op golfclubs.
  • Nieuwe Wet Toekomst Pensioenen.
  • Nieuwe regels disposables vanaf 1 juli.
  • Biodiversiteitontwikkeling op golfbanen: praktische handvatten.
  • Start opleiding greenkeeper bij IPC de Groene ruimte.
  • Jean Heybroek partner van onderhoudsmachines.

Save the date Nationaal Golfcongres
Zet 6 februari 2024 in je agenda want dan vindt het Nationaal Golfcongres plaats! Het congres wordt georganiseerd door NGF, NGA, PGA en NVG. Dit jaar werken we ook samen met VVGM en Golf Vlaanderen voor invulling van het congres. Het beloofd een mooie editie te worden waarover we binnenkort meer zullen vertellen! Voor de snelle beslissers hebben we tot 1 oktober een vroegboekkorting: 99 euro ex. btw per ticket! Koop dus nu snel je tickets! Klik hier voor tickets.

Verhuizing en nieuwe website NVG
Het NVG kantoor gaat per 1 september verhuizen naar een nieuwe locatie, namelijk golfbaan ‘De Kroonprins’ in Vianen. Dit is een prachtige locatie en ook centraler gelegen.
De NVG is daarnaast ook bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website die volgend jaar gelanceerd wordt. De nieuwe website zal een frisse en moderne uitstraling krijgen, met een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface.
Met name het ledendeel wordt gebruiksvriendelijker. Weet je trouwens dat je op de website van NVG kan inloggen voor verschillende documentatie? Hierbij moet je denken aan functiebeschrijvingen, arbeidsovereenkomsten, voorbeeldbrief IKB, personeelshandboek, verzuimreglement, etc. Klik hier voor het ledendeel.

Rondes tweede kwartaal
Bijgaand de tabellen van de gelopen rondes over de eerste 6 maanden. We hebben 2019 (laatste jaar voor corona), 2022 (laatste jaar corona) en 2023 met elkaar vergeleken. Eerste 3 maanden in 2023 was er sprake van een sterke terugval in het aantal gelopen rondes. Nu kan inmiddels wel geconcludeerd worden dat het mindere weer hier een belangrijke factor in is geweest. Kijken naar het totaal aantal gelopen rondes  9 holes  eerste 6 maanden 2023 dan is dat 23% minder dan in 2022 maar weer 28% beter dan in 2019. Het beeld voor totaal 18 rondes is anders: 2023 is 13% minder dan 2022 maar nagenoeg gelijk aan 2019 (+1,3%). Als we bij het totaal ook de gelopen rondes van events/wedstijden optellen zijn er in 2023 13% minder rondes gelopen tov 2022 maar weer 4% meer dan in 2019. Klik hier voor de tabel.

Quick poll; Het aanbod lockerverhuur op golfclubs
Een van de leden onderzoek naar vraag en aanbod van lockerverhuur op golfclubs. Wat zegt de markt over hoeveel lockers een golfclub zou kunnen hebben (bij welk ledenaantal) en tegen welke prijs? Zou je de quickpoll voor 31 juli willen invullen? Klik hier voor de quick poll.

Nieuwe Wet Toekomst Pensioenen
Het zal je niet zijn ontgaan dat de Wet Toekomst Pensioenen is aangenomen. Met ingang van 1 juli 2023 zijn de nieuwe regels van kracht geworden. Voor de bestaande regelingen hebben we nog tot 1 januari 2028 de tijd om deze aan te passen. Dit geldt zowel voor de BPL- als de Zwitserleven regeling. We begrijpen dat deze aanpassingen vragen kunnen oproepen, de NVG staat klaar om je te helpen en eventuele vragen te beantwoorden. Lees hier verder.

Nieuwe regels disposables vanaf 1 juli
Per 1 juli 2023 is het volgens de SUP-wetgeving verboden om maaltijdverpakkingen en wegwerpbekers van plastic of met een plastic coating gratis te verstrekken bij bezorging of to go. Binnen het NVG Inkoopcollectief hebben diverse leveranciers een duurzaam assortiment samengesteld welke een ideaal alternatief kunnen bieden voor je huidige disposables. NVG informeert je graag over deze nieuwe wetgeving en helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw verpakkingsvraagstuk. Lees hier verder.

Biodiversiteitontwikkeling op golfbanen: praktische handvatten
Golfbanen hebben een groen, parkachtig karakter en zijn rijk aan verschillende groenstructuren als bosjes, vijvers en graslanden. Hierdoor zijn golfbanen van nature een thuis voor vele soorten dieren en planten. Golfbanen liggen verder vaak naast natuurgebieden of in parken, waar de biodiversiteit al hoog is. Golfbanen kunnen zo de functie hebben van extra leefgebied of verbindingszone tussen natuur of parken. Wereldwijd gezien gaat de biodiversiteit achteruit. Wat zijn de belangrijke oorzaken en wat kan je hieraan doen? Lees hier verder.

Start opleiding greenkeeper bij IPC de Groene ruimte
In februari start IPC Groene Ruimte met de opleiding voor greepkeeper. De opleiding is geschikt voor iedereen die affiniteit heeft met het vak greenkeeper. Klik hier voor meer informatie.

Jean Heybroek partner van onderhoudsmachines
Greenkeeping is een prachtig vak. Tegelijkertijd krijgen golfbanen met steeds meer uitdagingen te maken. Want hoe ga je om met personeelskrapte, de toenemende bespelingsdruk, langere perioden van droogte en/of regen of een beperkt budget? En dat zonder concessies te doen aan de kwaliteit? De specialisten van Jean Heybroek helpen je graag om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Als ervaren en eerlijke partner ondersteunen wij je met goede adviezen, innovatieve en duurzame producten van A-merken en met de allerbeste service. Of het nu gaat om machines voor groen onderhoud, transportmiddelen, beregeningapparatuur of autonome reinigingsmachines, Jean Heybroek heeft de producten en de kennis in huis om jou te helpen een optimaal resultaat te behalen. Klik hier voor meer informatie.