NVG nieuwsbrief – juli 2019

Avatar
0

NVG NIEUWSBRIEF – JULI 2019

41 GOLFBANEN/CLUBS AANGEMELD VOOR GOLFSTART, HET PLATFORM VOOR NIEUWE GOLFERS
De initiatiefnemers van de Open Golfdagen, NGF, NVG en PGA-Holland, komen met een nieuw boekingsplatform voor beginnende golfers genaamd Golfstart. Golfstart is een vervolg op de Open Golfdagen en is bedoeld om beginners beter te introduceren en langer te binden aan de golfsport.
Golfstart is een platform met landelijk beginnersaanbod van golfcursussen en wordt vanaf medio september digitaal in de golfmarkt gezet. In overleg met verschillende golfclubs, -banen en -professionals is Golfstart ontwikkeld wat heeft geleid tot een vaste basis van zes golflessen voor €99 met diverse extra opties.
Lees meer >>>

PLAYERS 1ST: AL BIJNA 50.000 ENQUÊTES VERSTUURD IN 2019
De 2e verzendronde van de Players 1st enquêtes aan leden en nieuwe golfers vond op 4 juli jl. plaats. Dit jaar zijn er al bijna 50.000 enquêtes verstuurd namens de deelnemende golfbanen- en clubs. De resultaten worden dagelijks geüpdatet in het online dashboard en zijn per heden beschikbaar.
De 3e en laatste verzendronde voor de leden en nieuwe golfers gaat begin oktober a.s. plaatsvinden.
De verzending van de enquête aan greenfeespelers vindt doorlopend plaats. De opzeggers worden aan het einde van het kalenderjaar geënquêteerd.
Heeft u vragen over de enquêtes? Of wilt u met uw golfbaan/club ook hiermee aan de slag gaan? Neem dan contact met ons op. Meer dan 90 golfbanen- en clubs gingen u al voor!

UITZONDERINGEN GREEN DEAL GELDEN TOT 2022. EN NU?
Staatsecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) houdt vast aan een tijdelijke uitzondering onder strikte voorwaarden op het sinds 2017 geldende verbod om pesticiden op sportvelden te gebruiken. Zo is onlangs duidelijk geworden bij overleg over de Green Deal Sportvelden in de Tweede Kamer. Hoe moet dit politieke besluit geïnterpreteerd worden en wat betekent het voor de golfsector?

Sportbonden, gemeenten, de aannemersbranche in sportvelden en de Golfalliantie (NGF, NGA en NVG) hebben begin dit jaar, in onderling overleg met de Ministeries van I&W en VWS, vastgesteld dat pesticidevrij beheer op dit moment nog niet technisch haalbaar is voor álle sportvelden en golfbanen, maar dat dit wel zo spoedig mogelijk gerealiseerd moet worden. Lees meer >>>

NIEUWS UIT HET NVG-INKOOPNETWERK: WAT TE DOEN MET ZOMERS ONGEDIERTE?
Als ondernemer zit u niet te wachten op kleine beestjes die u en met name uw gasten, het recreëren onmogelijk maken. Wat dacht u van mieren die in grote colonnes door uw keuken marcheren? Of van wespen, die het (met name) in augustus en september gemunt hebben op het bier, de frisdrank of limonade van uw gasten? En fruitvliegjes, die continue rond uw biertap en sapmachine zwermen?
Daar wilt u zich in deze zomermaanden toch helemaal niet druk over maken? Ongedierte Bestrijding Nederland (OBN), doen dat als NVG Inkoop leverancier uiteraard wel! Graag helpen zij u om overlast van ongedierte voor uw gasten zoveel mogelijk tegen te gaan. Lees meer >>>

HOE NIEUWE GOLFERS TE INTEGREREN? 4 TIPS DOOR PLAYERS 1ST
In juni jl. werden tijdens het 3e Players 1st Conference ervaringen gedeeld met afvaardiging uit 8 Europese landen. Medewerkers van de golffederaties en brancheorganisaties uit diverse landen presenteerden hun gebruikerservaringen met Players 1st en hoe de input uit het systeem wordt gebruikt om de golfmarkt verder te ontwikkelen. Er werd onder meer aangegeven hoe nieuwe golfers binnen te halen en beter te integreren in de club. Hieronder treft u 4 tips aan.
1. Online platform voor nieuwe golfers
2. Goede integratie leidt tot hoge mate van klanttevredenheid en loyaliteit
3. Onderkennen van verschillende type golfers
4. Potentieel van nieuwe jeugdleden

INFORMATIEVOORZIENING OP NVG-WEBSITE
Wist u dat de volgende informatie op de NVG-website te vinden is?
Veel gestelde vragen over cao (‘members only’)
Functieomschrijvingen (‘members only’)
Standaard arbeidsovereenkomst (‘members only’)
Opleidingen
Arbocatalogus & RI&E
Onderzoeken
Golfbaanonderhoud
Golftoerisme
Wachtwoord vergeten (alleen voor leden NVG)

OPLOSSING TEGEN JEUKENDE HUID DOOR PROCESSIERUPS
Al enige weken wordt Nederland geteisterd door de processierups. Deze rups is terug te vinden op sommige eikenbomen, die ook veel voorkomen op golfbanen. De brandhaartjes die de eikenprocessierups loslaat, veroorzaken onder andere een jeukende huid (symptomen: bultjes, blaasjes en/of een rode huid).
Mentho10 mentholgel is de ideale oplossing tegen een branderige en jeukende huid als gevolg van deze brandhaartjes. Deze gel bevat het natuurlijke ingrediënt menthol, werkt verkoelend en direct jeukstillend. Wilt u meer informatie en uw golfers kennis laten maken met de mentholgel? Vraag kosteloos informatie op en ontvang diverse sachets. Ga naar www.galvastore of neem contact met Francis Gerrits, f.gerrits@galvastore.nl.

WERKEN IN DE GOLFBRANCHE?
Bekijk hier de vacatures die worden aangeboden door de golfbanen
Vacatures in het buitenland

ANDERS NOG IETS?
Rotterdam Golf Tour 2019 (Kralingen, De Hooge Rotterdamsche, Kleiburg)
– Verhuizing ANWB Golf naar Golfcentrum De Hoge Dijk
– Renovatie oudste golfbaan van Limburg, de Zuid Limburgse G&CC ‘Wittem’