NVG nieuwsbrief – juli 2018

NVG nieuwsbrief – juli 2018

NVG NIEUWSBRIEF – JULI 2018

In deze nieuwsbrief onder meer:

– Nieuwe website voor golftoerisme in en naar Nederland is ‘live’
– Geen extra btw op in 2018 betaalde prestaties
– AH Sportactie 2018
– NVG-Inkoopnetwerk: aanbod uitgelicht
– TGIEOS: golfdag NVG op 11 oktober bij Golfbaan de Kroonprins
– Save the Date’s
– Vacatures golfbranche
– Fijne zomervakantie

Nieuwe website voor golftoerisme in en naar Nederland is ‘live’
Per vandaag is de website www.PlayGolfinHolland.nl gelanceerd; een online platform en loket voor golftoeristen. Met deze nieuwe website wordt het aanbod aan golfbanen gebundeld en ontsloten voor golftoeristen vanuit binnen- en buitenland.

Het online platform biedt in eerste instantie de mogelijkheid voor golftoeristen om in Nederland hun golfronde rechtstreeks te boeken bij de banen. Dat kan via een greenfee (Play) en via een arrangement met overnachting (Play & Stay). Van de verschillende golfbanen die zich verspreid in Nederland bevinden, is er op de website ook toeristische informatie beschikbaar.

Het platform is een initiatief van de NVG.


Geen extra btw op in 2018 betaalde prestaties
In een publicatie op haar website geeft Deloitte aan dat er geen extra btw berekend wordt op in 2018 betaalde prestaties. Dit nieuwsbericht heeft betrekking op de verhoging van het btw-tarief van 6% naar 9%. Lees hier het hele artikel.

“In het in 2017 gesloten Regeerakkoord werd duidelijk dat het verlaagde btw-tarief van thans 6% wordt verhoogd tot 9%. De wijziging zal worden opgenomen in het Belastingplan 2019 en per 1 januari 2019 ingaan. Recent is bekend gemaakt dat indien ondernemers in 2018 vooruitbetalingen ontvangen van prestaties die zij in 2019 verrichten zij niet alsnog 3% extra btw moeten voldoen over de in 2019 verrichte prestaties.” (bron: Deloitte)

Wat betekent dit voor de te leveren diensten op de golfbaan?

 • Diensten die onder het verlaagde btw-tarief vallen, worden tot 1 januari 2019 met 6% btw belast.
 • Diensten die onder het verlaagde btw-tarief vallen, worden per 1 januari 2019 met 9% btw belast.
 • Diensten die onder het verlaagde btw-tarief vallen, waarbij de levering in 2019 plaatsvindt en de facturatie in 2018, worden met 6% btw belast. Er hoeft in 2019 niet alsnog 3% extra btw voldaan te worden.


AH Sportactie 2018
In september gaan NOC*NSF en Albert Heijn weer starten met de AH Sportactie voor mensen die een (nieuwe) sport willen uitproberen. Een update met de laatste informatie over de actie en hoe je deze optimaal in kunt zetten als golfbaan- en clubs lees je hier.

Sinds eind juni is het mogelijk om via de site clubprofiel.nl je specifieke golfaanbod in te vullen dat jij als club of baan wilt gaan aanbieden. Klanten van Albert Heijn zoeken, zodra ze een actiecode hebben ontvangen, via ditzelfde systeem op ‘golf’ in hun woonomgeving om een of meerdere sportmomenten te boeken. Iedere keer dat iemand boodschappen doet bij een van de 900 AH-winkels ontvangt hij/zij een actiecode waarmee twee sportmomenten geboekt kunnen worden.n maart jl. is aan de golfbanen- en clubs (met gras) gevraagd om mee te werken aan GOSTA 2018, de monitoring die inzicht geeft in de feitelijke golfbaanexploitatie. GOSTA wordt gepubliceerd door Horwath HTL, in samenwerking met de NGF en NVG. Door mee te werken aan GOSTA 2018 kunnen golfbanen- en clubs zich vergelijken met anderen. Om te zien waar het goed gaat en waar verbeterd kan worden. Meer dan 35 golfbanen hebben de enquête reeds ingevuld. Mocht de enquête nog niet ingevuld zijn voor uw baan/club, dan gelieve dat alsnog te verzorgen voor 15 juni a.s. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.


NVG-Inkoopnetwerk: aanbod uitgelicht
Eén van de deelnemers uit het inkoopwerk is onlangs overgestapt op Pure Leaf thee.

“Het Pure Leaf concept is gebaseerd op eerlijke thee die door het proces van rollen en drogen de smaak en stoffen goed weet vast te houden. De thee en de materialen zien er mooi uit en de beschikbare smaken bevallen goed. Dit concept helpt ons om een verhaal te hebben bij thee in plaats van een doorsnee theezakje te presenteren. Doordat onze gasten zelf hun thee kunnen zetten met behulp van een thee timer creëert het daarnaast een echte beleving bij de gast!”

Lees verder >>>


TGIEOS; Golfdag NVG, 11-10-2018, Golfbaan de Kroonprins
Op donderdag 11 oktober a.s. vindt de jaarlijkse NVG-golfdag plaats. Het evenement heeft sinds vorig jaar de naam gekregen “TGIEOS – Thank God It’s End of Season”! Dit jaar vindt de golfdag plaats bij Golfbaan De Krooprins, Vianen. Deze dag wordt aangeboden aan de leden, partners en relaties van de NVG. De uitnodiging gaat na de zomervakantie verstuurd worden, maar noteert u deze datum alvast in de agenda!

Save the date
Later dit kalenderjaar staan er weer een aantal NVG-gerelateerde evenementen en overleggen op de agenda. Noteer deze data alvast in uw agenda!

 •  02-10, Regio-overleg Oost
 •  03-10, Regio-overleg Zuid-Holland & Zeeland
 •  04-10, Regio-overleg Noord-Holland & Utrecht
 •  04-10, Regio Businesscup (aansluitend aan regio-overleg)
 •  08-10, Regio-overleg Brabant
 •  09-10, Regio-overleg GFD
 •  11-10, TGIEOS (golfdag NVG)
 •  21-11, Algemene Ledenvergadering NVG
 •  27-11, Nationaal Golf & Groen Symposium (i.s.m. NGF, NGA, TURF)
 •  27-11, Regio-overleg Limburg
 •  28-11, TURF-kennisdag
 •  30-01(-2019), Nationaal Golf Congres & Beurs 2019


Vacatures
Vacatures in de golfbranche zijn te vinden op onze website, via deze link. Voor internationale managementfuncties bij golfbanen verwijzen wij u graag naar de website van CMAE (Club Managers Association Europe).

Heeft u één of meerdere vacatures op uw golfbaan? Mail de tekst in Word, incl. logo van de baan/club naar ons (info@nvg-golf.nl). Wij zorgen voor publicatie online.

Fijne zomervakantie
Namens het bestuur, directie en medewerkers van de NVG wensen wij u een fijne zomervakantie toe. We hopen dat de zomerse temperaturen aanblijven en dat er ook in de komende weken veel golfers gastvrij worden verwelkomd op uw baan.