NVG nieuwsbrief – februari 2020

In deze nieuwsbrief onder meer:
– Verslag Nationaal Golf Congres & Beurs 2020
– Hoge score voor 15e editie van GCAE Golf Business Conference
– Players 1st Awards uitgereikt
– Women’s Golf Day 2020
– Handreiking pesticidenvrij sportgrasbeheer
– Voordelen NVG-lidmaatschap
– Transfernieuws in de golfbranche
– Uitnodiging NGA-IPM-dagen 2020
– Verkoop Turflynx F315
– Werken in de golfbranche?

—————————————————————————————————————————————————————–

VERSLAG NATIONAAL GOLF CONGRES & BEURS 2020
Het Nationaal Golf Congres & Beurs van 2020 in Sportcentrum Papendal bewees met bijna 350 deelnemers opnieuw zijn grote waarde als “hét golfcongres van Nederland”, zoals NVG-voorzitter Dirk-Jan Vink de jaarlijkse bijeenkomst in zijn openingswoord noemde. Met de aansluiting van de NGA (Nederlandse Greenkeepers Associatie) bij het jaarlijkse congres van de NVG, NGF en PGA Holland onderstreepten de organisatoren het thema van de editie 2020: “De kracht van samen”. De co-productie van de vier golfpartners leverde een waardevolle en inspirerende kennis- en netwerkdag op voor afgevaardigden van clubs en banen, greenkeepers, professionals, aannemers, leveranciers en andere partijen. Klik hier om het gehele verslag te downloaden.

—————————————————————————————————————————————————————–

HOGE SCORE VOOR 15E EDITIE VAN GCAE GOLF BUSINESS CONFERENCE
“Attendees with energy and curiosity willing to change the industry to do better”
Prachtig weer, een schitterende locatie in Cascais (Palacio Hotel); het hielp uitstekend mee. Maar ook de inhoud van het European Golf Business Conference 2020 was beter dan ooit te voren volgens de deelnemers. Met een 8,6 als rapportcijfer gaven de deelnemers het evenement een zeer goede beoordeling. Het thema “Technoloy & Innovation” werd goed ontvangen door de bijna 150 vertegenwoordigers van Europese golforganisaties.
Bij de best beoordelende sprekers waren James Cronk uit Canada die sprak over het belang van een goede teamgeest voor innovatie. Guy Riggott, operationeel directeur van Burhill Golf, sprak over hun succes door echt naar klanten te luisteren door de NPS-technologie toe te passen, Renate Roeleveld liet alle mannen in het publiek zien waar vrouwen gelijk zijn, maar niet hetzelfde.
8 leveranciers presenteerden hun innovaties die de golfbranche kan helpen met de noodzaak om te veranderen en technologie toe te passen binnen de organisatie.
De presentaties zijn te vinden op de conference website. De sfeerimpressie van het evenement is hier te zien.

—————————————————————————————————————————————————————–

PLAYERS 1ST AWARDS UITGEREIKT
Tijdens het Nationaal Golf Congres & Beurs vond de uitreiking van een aantal awards plaats, gebaseerd op de scores van Players1st, het klanttevredenheidsonderzoekprogramma dat de NVG, NGF en PGA Holland sinds 2016 aanbieden. De Domburgsche Golfclub won evenals vorig jaar de award voor Golfbaan van het jaar. Lee Chapman was wederom de golfprofessional met de hoogste NSP-score.
Een overzicht van alle award winnaars is hieronder weergegeven.
– Golfbaan van het Jaar 2019 – Domburgsche Golfclub
– Golfprofessional van het Jaar 2019 – Lee Chapman
– Grootste groei NPS leden 2019 – Golfbaan & Golfclub Sluispolder
– Hoogste NPS nieuwe golfers 2019 – Noordwijkse Golfclub
– Grootste groei NPS nieuwe golfers 2019 – Golfclub & Golfschool Houtrak
– Grootste groei NPS golfschool 2019 – Oosterhoutse Golfacademy
– Grootste groei NPS golfrestaurant 2019 – Restaurant Offcourse (GC Geijsteren)

Meer informatie over de NPS-score van de winnaars kunt u terugvinden op de NVG-website.

—————————————————————————————————————————————————————–

WOMEN’S GOLF DAY 2020
Tot 1 maart a.s. kunnen golfbanen- en clubs zich kosteloos aanmelden voor deelname aan de 5e editie van de internationale Women’s Golf Day.
Op meer dan 900 golflocaties, verdeeld over 52 landen worden op 9 juni a.s. golfevents georganiseerd door en voor vrouwen. Wil je ook meer vrouwen op de golfbaan en in de club? Meld jouw baan/club dan snel aan en organiseer een gezellige, leuke en inspirerende golfdag voor vrouwen.
Aanmelden kan online door de code VIP2020 te gebruiken (geldig tot 1 maart a.s.).
Op de website womensgolfday.com kun je een eigen profiel aanmaken en zelf updaten. Ook wordt jouw golflocatie toegevoegd aan het overzicht met alle accommodaties die zich aanmelden voor de Women’s Golf Day 2020.
Ga voor meer informatie over de Women’s Golf Day en de video ter promotie van de 2020-editie naar de website.

—————————————————————————————————————————————————————–

HANDREIKING PESTICIDENVRIJ SPORTGRASBEHEER
Op initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft Ernst Bos met medewerking van velen uit het vakgebied de ‘Handreiking pesticidenvrij sportgrasbeheer, Preventie en bestrijding van onkruiden, ziekten en plagen’ geschreven. Deze handreiking sluit aan op de inspanningen die zijn en worden gemaakt inzake de Green Deal Sportvelden en moet sportveldbeheerders, (hoofd)greenkeepers en terreinmeesters handvatten bieden voor het pesticidenvrij onderhoud van sport- en golfgras. Het ministerie stelt het op prijs als u deze handreiking beschikbaar stelt aan uw leden, bijvoorbeeld op uw website. Van de handreiking worden een beperkt aantal gedrukte exemplaren beschikbaar gesteld op regiobijeenkomsten chemievrij beheer sportgrasvelden in het voorjaar van 2020.

 

—————————————————————————————————————————————————————–

VOORDELEN NVG-LIDMAATSCHAP

Wist u dat het lidmaatschap van de NVG vele voordelen met zich meebrengt voor golfbanen- en clubs? Samen staan we sterk!
Zo kan het lidmaatschap al terugverdiend worden door gebruik te maken een aantal collectieve voordelen. Bovendien wordt de cao golfbranche van kracht en krijgt u de beschikking over arbeidsovereenkomsten, functieomschrijvingen, formulieren voor beoordeling- en functioneringsgesprekken en toegang tot de gratis helpdesk voor alle cao-gerelateerde vragen.
Een aantal andere voordelen worden hieronder aangegeven.
– Korting op pensioenregeling via ZwitserLeven (beschikbare premieregeling)
– Online risico-inventarisatie & evaluatie golfbranche. Ga naar de online RI&E
– Kortingsregeling bij Buma en Sena
– Kosteloos toegang tot het NVG-Inkoopnetwerk
– Kosteloos publicatie van vacatures op de website en sport-netwerk.nl

Wilt u meer weten over deze en andere voordelen die het lidmaatschap met zich meebrengen? Neemt u dan contact op met het bureau.

—————————————————————————————————————————————————————–

TRANSFERNIEUWS IN DE GOLFBRANCHE
Ons bestuurslid Jelle Paauw vertrekt per 1 maart a.s. bij de Drentsche Golf & Country Club. Na 17 jaar gewerkt te hebben op de golfbaan nabij Assen, gaat hij een nieuwe uitdaging aan als directeur van Golfclub Zwolle.

Ook Hardy Sevink kondigde zijn transfer aan. Na jaren het gezicht te zijn geweest van Golfclub Almeerderhout, is hij per 1 februari jl. dichter bij huis aan de slag gegaan als manager van de Lochemse Golfclub. Wij wensen beide veel succes en werkplezier toe in hun nieuwe functie.

De opvolger van Hardy Sevink bij Golfclub Almeerderhout wordt Roland-Jan Schippers. Roland-Jan is afkomstig van Golfpark Spandersbosch en werkte eerder onder meer als baanmanager bij Golfbaan De Texelse.

—————————————————————————————————————————————————————-

NGA IPM DAGEN 2020
De NGA nodigt u graag uit voor een zeer boeiende dag waarbij Integrated Pest Management en Integrated Turfgrass Management op golfbanen en sportvelden
gericht wordt behandeld. De dag zal op drie verschillende locaties plaatsvinden. Het IPM/ITM-deel van de dag wordt behandeld door Ernst Bos van Praktijk Centrum Sport & Golf. Zie hier voor meer informatie.

—————————————————————————————————————————————————————–

VERKOOP TURFLYNX
Met ingang van 1 januari 2020 heeft GOLFTechnics BV, gevestigd te Genk in Belgie, de volledige distributie, verkoop en aftersales service rechten van de TURFLYNX maaimachines heeft overgenomen van TURFLYNX Northern Europe B.V. Dit is bekend gemaakt door voormalig NVG-bestuursvoorzitter Tinus Vernooij, directeur van Turflynx Northern Europe.

—————————————————————————————————————————————————————–

WERKEN IN DE GOLFBRANCHE?
De vacatures kunnen op de NVG-website worden geraadpleegd. Ga daarvoor naar deze pagina en type in de zoekbalk “golf” in.
– Manager bij Golfpark Spandersbosch
– Officemanager Sallandsche bij Golfclub De Hoek
– Bekijk hier de overige vacatures die worden aangeboden in de golf/sportbranche
Vacatures in het buitenland

Leden van de NVG kunnen kosteloos vacatures laten publiceren. Teksten kunnen per e-mail worden aangeleverd in een Word-document, voorzien van het bedrijfslogo (in JPEG).