NVG – Nieuwsbrief augustus 2023

Beste leden en volgers,

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Belangrijke informatie voor Buma Stemra gebruikers.
  • De EziGolf Tourer.
  • Doe mee met GoodHabitz.
  • Quick poll; Percentages in de horeca.
  • NVG inkoop; afvalinzameling goed geregeld.
  • Exclusieve korting op achtergrondmuziek van A Music Moment.
  • Marshalling Made Simple door Whizzgolf.

Belangrijke informatie voor Buma Stemra gebruikers
Muziek draagt bij aan het zakelijk succes van een golfbaan. Daarom biedt de NVG een collectieve overeenkomst voor zijn leden om muziek te gebruiken bij golfbanen. De rechter heeft inmiddels besloten dat Buma moet verduidelijken dat het niet is toegestaan om bedrijfsmatig gebruik te maken van streamingsdiensten die voor privégebruik bedoeld zijn. De rechter heeft daarbij ook bepaald dat Buma moet toezien op de handhaving hiervan. Om die reden zal op het komende E-formulier dat jaarlijks door het Service Centrum Auteurs- en Naburige rechten wordt verstuurd medio november, een extra veld worden vermeld voor opgave van deze muziekbron. Denk hierbij aan: Radio, TV, CD of DVD, achtergrondmuziekleverancier of online streamingsdienst (zoals; Spotify, Deezer, Apple Music).

De EziGolf Tourer
Churandy Martina is een professionele sprinter. Hij heeft voor Nederland deelgenomen aan verschillende Olympische spelen en Wereldkampioenschappen atletiek. Churandy woont op Papendal en golft op de Edese Golfclub. Golf geeft hem de ontspanning die hij nodig heeft na een dag hard trainen. Om overbelasting te voorkomen en sneller 18 holes te spelen maakt Churandy gebruik van de EziGolf Tourer. De EziGolf wordt nu gebruikt in Nederland bij 20 golfbanen. De EziGolf Tourer volgend golfseizoen ook bij jouw Golfbaan?! Lees hier verder.

38 leden bieden GoodHabitz aan voor hun werknemers. Doe jij al mee?
Wil jij ook een nóg betere werkgever zijn? Wil jij je werknemers kansen geven om nóg beter te worden in hun werk? Meld je dan aan voor GoodHabitz via de cao golfbranche! Onderdeel van de cao golfbranche is het sociaal fonds. Vanuit het sociaal fonds bieden wij nu de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief gebruik te maken van Goodhabitz. Hiermee willen we gehoor geven aan de behoefte van de branche aan scholing en ontwikkeling. Het sociaal fonds heeft voor een groot deel betaald aan deze mogelijkheid en vraagt alleen een kleine bijdrage aan werkgever. Klik hier voor video.

Quick poll; Percentages in de horeca
Een van de leden voert onderzoek uit naar de percentages in de horeca. Het zijn twee vragen. Zou je de quick poll voor 4 september willen invullen? Klik hier voor de quick poll.

Afvalinzameling goed geregeld
Veel ondernemers zijn al lange tijd bezig met de vraag hoe zij de bedrijfsvoering duurzamer kunnen maken. Van Happen Containers – dé afvalexpert binnen het NVG Inkoopcollectief – helpt daarbij met het juiste advies over afvalscheiding en de bijbehorende containers. Lees hier verder.

Exclusieve korting op achtergrondmuziek van A Music Moment
NVG leden kunnen vanaf heden een exclusieve korting ontvangen op de abonnementen bij A Music Moment. A Music Moment is een zakelijke leverancier van achtergrondmuziek. Zij voorzien locaties binnen retail, horeca, leisure en openbare ruimtes van het muzieksysteem ’Soundtrack’. Dit is een vernieuwend (legaal) achtergrondmuziek systeem dat officieel ondersteund wordt door Spotify. Daarnaast bevat het systeem professionele functies om de muziek zowel centraal als per locatie of zone te kunnen bepalen. Lees hier de aanbieding.

Marshalling Made Simple door Whizzgolf
Met het Marshalling Made Simple platform (MMS) wil WHIZZGOLF de golfclubs ondersteunen in het digitaal opvolgen en optimaliseren van de speelsnelheid van de golfers. Via een app op de smartphone van de spelers krijgt de marshal in realtime een volledig overzicht over de status van alle spelers: wie loopt er achter op de groep voor hen, wat is de speelduur van elke flight, waar zijn de spelers geweest, hoelang is er gezocht naar een bal, etc. Een dashboard laat toe om individueel te communiceren met de verschillende flights of om algemene boodschappen uit te sturen naar alle spelers. De verzamelde data kan gebruikt worden om de baan verder te optimaliseren, alsook om een nog milieuvriendelijker onderhoud te doen van het gehele terrein. Het platform kan op aanvraag worden opgezet voor elke club, voor één of meerdere events, voor enkele weken, zonder effort van de club zowel voor de opstart als voor het onderhoud. Wil je informatie van golfbanen die werken met Whizzgolf is het mogelijk Hedwig Wassing van Golfbaan Prise d’Eau of Cees Grijzenhout van Heemskerske Golfclub te contacten. Klik hier voor meer informatie.