NVG Inkoop – Duurzaam partnership

Klantverhaal – Landgoed Bergvliet – Michael de Wit

Op een druilerige maandagmiddag stappen we binnen bij het restaurant van Golfbaan Landgoed Bergvliet in het Brabantse Oosterhout. Eenmaal binnen merk je gelukkig niets meer van het herfstachtige weer. De combinatie van rustige, natuurlijke kleuren en het gebruik van hout op de wanden, zorgt voor een warme en gastvrije uitstraling.

We zijn net voorzien van een lekkere cappuccino als Michael de Wit, de chef-kok van Landgoed Bergvliet, bij ons aanschuift. Ondanks dat er met dit weer minder mensen op de golfbaan zijn te vinden, is het restaurant aardig gevuld voor de lunch. Begin april dit jaar is het vakantiepark ‘Bergvliet Villa’s’ officieel geopend met 80 duurzame, luxe vakantievilla’s. Dat zorgt zeker op dagen als deze voor extra aanloop. Ook zijn hierdoor de openingstijden van het restaurant verruimd. “In het begin was het wel even wennen. Zeker in de zomer kan het hier behoorlijk druk worden. We zorgen er nu voor dat we altijd wat plekken reserveren voor onze golfgasten. Het is uiteraard mooi dat wij door deze aanvulling extra gasten aantrekken, maar onze vaste gasten blijven natuurlijk ook belangrijk”, legt Michael uit.

Gebouwd voor de toekomst
Er zijn 3 soorten villa’s op het vakantiepark te vinden. De Birdie (4-persoons), de Eagle (8-persoons) en de Albatros (12-persoons), allen vernoemd naar typische golftermen. Bij de bouw gingen kwaliteit en natuur hand in hand. Comfort, luxe, natuur en duurzaamheid stonden hierbij centraal. Zo zijn de villa’s voorzien van duurzame technieken als een warmtepomp, zonnepanelen en triple glas, waardoor ze geheel toekomstbestendig zijn. Een mooie aanvulling voor Landgoed Bergvliet, waar je nu heerlijk in een luxe villa kunt verblijven, na een dag golfen of een vergadering en etentje in De Proeverij of Het Koetshuis. Óf zelfs na een heerlijk dagje wellness bij SpaOne, ook gevestigd op het Landgoed. Genieten van het gemak met alle faciliteiten op loopafstand.

Culinair genieten
Landgoed Bergvliet staat in de wijde omgeving van Breda, Oosterhout en Teteringen niet alleen bekend om de mooie 18 holes golfbaan (en nu de prachtige villa’s), maar ook als dé plek om lekker te dineren of te borrelen. Michael vertelt dat hij nu al enige tijd met een goed, creatief keukenteam werkt. “Gelukkig hebben we voldoende personeel in de keuken en werken we al een langere tijd met een vaste keukenbrigade, waardoor we mooie kwaliteit kunnen bieden.”
Ook is Bergvliet met 2 prachtige feestlocaties (Het Koetshuis en Het Paviljoen) de perfecte locatie voor iedere gelegenheid, van vergadering tot bruiloft en van verzorgde golfdag tot personeelsdag.

Duurzame partnerships
Michael is sinds zijn aanstelling in 2018 zeer betrokken bij de samenwerking met NVG Inkoop. “Een groot deel van de totale inkoop van Landgoed Bergvliet bestaat uit food en als chef-kok regel ik zelf de inkoop voor de keuken. Inmiddels is zo’n 70% van onze inkoop ondergebracht bij NVG Inkoop. Ik geloof echt in het bundelen van volume. Eén vrachtwagen laten rijden, geen extra leveringskosten en een duurzame relatie opbouwen, dat levert voordeel op. Daarnaast kunnen we nog steeds kiezen voor specialistische of lokale leveranciers voor bepaalde producten, omdat je nooit verplicht wordt in afname of keuze van leveranciers. Onze samenwerking met NVG Inkoop sluit daar perfect op aan. Ook scheelt het gewoon echt in tijd. Ik heb een achtergrond in de hotellerie, waarbij we tenders uitschreven en soms ook zelf om tafel gingen met verschillende leveranciers. Deze gesprekken en het uitzoekwerk kost veel tijd en vergt soms ook specialistische kennis. Het is fijn dat
je dat aan anderen kunt overlaten zodat je zelf meer tijd overhoudt om op de werkvloer te staan.”

Bezinning in het najaar
Nu de zomer en daarmee de drukste periode van het jaar erop zit, bereidt Michael zich voor op het komende jaar. Dit is de tijd om afgelopen jaar te evalueren, te onderzoeken en ook de inkoop kritisch tegen het licht te houden. We sluiten dan ook af door Michael in te schrijven op onze nieuwsbrief en een afspraak voor november in te plannen. Dan komen we nog eens samen om de horeca inkoop onder de loep te nemen en te bekijken of daar nog besparingskansen liggen…