NVG Inkoop biedt hulp bij informatieplicht energiebesparing!


Uiterlijk 1 juli 2019 moeten 125.000 bedrijven en instellingen in Nederland aan de overheid rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Verbruikt uw bedrijf meer dan
50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas per jaar? Dan bent u ook verplicht om uw energiebesparende maatregelen bij het eLoket voor informatieplicht energiebesparingen te melden. NVG Inkoop is samen met 6 van haar aangesloten leveranciers een samenwerking gestart om u te ontzorgen op het gebied van deze informatieplicht. Indien gewenst kunnen wij u ook na de eerste inventarisatie verder begeleiden bij de inkoop, financiering, subsidiëring, monitoring en optimalisatie van de besparingsmaatregelen.

Samen met Fit Our Future, Engie, Innax, Oosterberg, Rexel en Kinect is het Xandrion Energie Transitieteam opgezet. NVG-leden kunnen hier ook van profiteren. Wij ontzorgen u bij de informatieplicht en het doorvoeren van uw energiebesparende maatregelen. Uiteraard doen wij er alles aan om de informatieplicht voor u te vertalen in besparingsgemak. Directeur bij Fit our Future, Marco Witschge, legt uit: “Wij inventariseren op uw locatie alle reeds uitgevoerde en nog uit te voeren (volgens de Wet Milieu Beheer verplichte) Erkende Maatregelen met een terugverdientijd binnen 5 jaar. Daarnaast geven wij ook een globaal overzicht van uw belangrijkste besparingskansen met een langere terugverdientijd. Na afloop van de scan ontvangt u van ons een rapport met een helder overzicht van uw besparingskansen en de wettelijke verplichtingen daarbij. Wij bespreken met u wanneer u deze besparingskansen wilt uitvoeren en hoe wij u daar eventueel bij kunnen ondersteunen. Ook kunt u ons machtigen om namens u de uitgevoerde scan af te melden bij uw omgevingsdienst via het E-Loket van RVO.nl, waarmee u voldoet aan de informatieplicht.”

Meer weten?
Neem gerust contact met ons op via T. 0318-421655.