Nieuwsbrief NVG – september 2021

In deze nieuwsbrief onder meer:

– Meer 9 holes: Aantal rondes augustus 2019 – 2021
– Update cao
– Hoe om te gaan met personeelstekort in de horeca
– Winterterras: 5 tips voor meer omzet
– Duurzaamheid op de golfbaan: Energie en leidingwater besparen
– Gratis workshop ‘besturen in golf’
– NVG Inkoopnetwerk: Recreatiepark De Boshoek aan het woord

—————————————-

MEER 9 HOLES: AANTAL RONDES AUGUSTUS 2019 – 2021

Gekeken naar het totaal aantal gespeelde 9 holes ten opzichte van 18 holes in augustus 2019, 2020 en 2021 zien we dat er meer 9 holes gespeeld wordt in Nederland dan 18 holes.

Er is een positieve lijn te zien in het aantal gespeelde 9 en 18 holes. In 2021 zijn beide aantal rondes hoger dan in 2019 en 2020.

—————————————-

UPDATE CAO

Op 28 juni jl. hebben wij op verzoek van de bonden een eindbod neergelegd voor een nieuw cao. Dit eindbod is vorige week afgewezen door de achterban van de bonden. De cao-commissie en het NVG-bestuur beraden zich, samen met cao-onderhandelaar Cees de Wildt op een volgende stap. Een definitieve datum wanneer de nieuwe cao golfbranche in zaal gaan, kunnen wij u helaas nog niet geven. Tot er een nieuwe cao is overeengekomen blijven de afspraken zoals opgenomen in de cao golfbranche 2018-2020 van kracht.

—————————————-

HOE OM TE GAAN MET PERSONEELSTEKORT IN DE HORECA

Het personeelstekort in de horeca is steeds meer een spelbreker om gezond rendement te kunnen maken. Het combineren van de juiste digitale tools en de gastvrijheid van het team kunnen zorgen voor een ultiem resultaat. Iedere zaak is uniek én verdient daarom een eigen digitaliseringsaanpak. Lees meer >>>

—————————————-

WINTERTERRAS: 5 TIPS VOOR MEER OMZET

Een aantrekkelijk winterterras is dé mogelijkheid om ook de komende maanden, soms wel tientallen procenten, extra omzet te draaien. De coronamaatregelen worden steeds verder afgebouwd en de behoefte om lekker te genieten van alles wat de horeca te bieden heeft, is groot. Sfeerhaarden, stoofpotjes, glühwein, bitterballen: op jouw winterterras is het altijd aangenaam vertoeven. Haal dus méér uit dit jaar door je terrasseizoen te verlengen. Hoe kun je minimaal investeren in ruil voor maximale extra omzet? Lees de 5 tips! Lees meer >>>

—————————————-

DUURZAAMHEID OP DE GOLFBAAN: ENERGIE EN LEIDINGWATER BESPAREN

Duurzaamheid is erg belangrijk en diverse golfclubs- en banen proberen hieraan bij te dragen.

In 2020 heeft Golfclub De Compagnie een pomp en slang gekocht waarmee ze uit de dichtstbijzijnde sloot water kunnen pompen voor het schoonmaken van machines. Dit is voor de golfclub een grote besparing op het gebruik van leidingwater. Golfpark De Hildenberg bespaart energie en geld door de ‘gewone’ lampen één voor één over te schakelen naar LED.

—————————————-

GRATIS WORKSHOP ‘BESTUREN IN GOLF’

De NGF wil nieuwe bestuurders en clubmanagers een vliegende start geven en heeft een workshop ontwikkeld die hen meeneemt door de wereld van golf. Er wordt stilgestaan bij tal van actualiteiten. Ook bij onderwerpen die normaliter niet zo snel op het netvlies staan, maar wel zeer relevant kunnen zijn bij de verantwoordelijkheden als nieuwe bestuurder of manager. Aanmelden voor deze gratis workshop is verplicht. Lees meer >>>

—————————————-

NVG INKOOPNETWERK: RECREATIEPARK DE BOSHOEK AAN HET WOORD

Sinds 2018 kunt u als NVG-lid besparen door collectief in te kopen via het NVG Inkoopnetwerk. Dit platform is een samenwerking tussen de NVG en inkooporganisatie Xandrion. Chantal van Swieten van Recreatiepark De Boshoek vertelt u graag wat voor haar de voordelen zijn van de samenwerking met Xandrion. Bekijk hier de video.