Nieuwsbrief NVG – november 2021

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:

– NVG Inkoop verlengt samenwerkingen
– Groensymposium 14 december 2021
– Opleiding hoofdgreenkeeper start in januari
– Werken in de golfbranche
– Duurzaamheid Nederlandse golfbanen
– Stijging greenfee & speelrecht
– Jaarplanner 2022
– Mooie cheque voor Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis
– Oud directeur Joop de Ridder overleden
– Innovatieprijs Sportaccommodaties 2022

—————————————-

NVG Inkoop verlengt samenwerkingen

We zijn alweer in het laatste kwartaal van 2021. Voor NVG Inkoop staat deze tijd volop in het teken van contractonderhandelingen; het aansluiten van nieuwe leveranciers en het verlengen van bestaande samenwerkingen, zodat deelnemers van NVG Inkoop ook de komende jaren gegarandeerd zijn van scherpe inkoopcondities.

We zijn verheugd u te kunnen melden dat wij het contract met 4 van deze leveranciers inmiddels hebben verlengd.

Lees meer >>>

—————————————-

Groensymposium 14 december 2021

Ben je klaar voor een nieuw ‘golfklimaat’? Dinsdag 14 december is het Nationaal Golf & Groen symposium met een gevarieerd programma! Het klimaat verandert de laatste jaren, dit vraagt om aanpassing van de omgeving. Casper Lambregts zal hier dieper op in gaan. Arthur Wolleswinkel en Flip Wirth zullen deze dag meer vertellen over duurzaam golfbaanbeheer.

Benieuwd naar alle sprekers?

Vooralsnog kan het symposium doorgaan, maar uiteraard houden wij rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

Lees meer en meld u aan >>>

—————————————-

Duurzaamheid Nederlandse golfbanen

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp. Golfbaan Het Rijk van Sybrook draagt bij aan verduurzaming en heeft ledverlichting en tijdschakelaars geïnstalleerd. Ook Golfbaan Het Rijk van Nijmegen doet mee aan verduurzaming en heeft zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. De golfclub bespaart hiermee € 5000,- per jaar (50% van de zonnepanelen en 50% als subsidieteruggave).

Lees meer >>>

—————————————-

Stijging greenfee & speelrecht

Tot en met oktober is het aantal gespeelde rondes ruim boven de rondes in 2019 en 2020 t/m oktober. Het verschil zit met name in de toename van het aantal rondes van leden. Greenfee en strippen gezamenlijk is in 2021 gelijk aan het niveau van 2019, zoals te zien in de grafiek. Naar het eind van het jaar zien we dat de rondeaantallen dit jaar meer in lijn komen te liggen met de rondes in 2019.

Bekijk de grafiek >>>

—————————————-

Opleiding hoofdgreenkeeper start in januari

Aan golfbaanonderhoud worden steeds hogere eisen gesteld o.a. de zorg voor een vitale bodem en ecologisch beheer worden steeds belangrijker. Dat vraagt om professionals die weten wat er speelt én hoe ze dit moeten doorvoeren in hun werk samen met de collega’s. Op 12 januari 2022 start HAS Hogeschool weer met de opleiding Hoofdgreenkeeper.

Wil je meer weten over de opleiding?

Lees meer >>>

—————————————-

Werken in de golfbranche

Op zoek naar een baan in de golfbranche? Bekijk hieronder een aantal openstaande vacatures:
– Geenkeeper – De Hooge Rotterdamsche
– Greenkeeper – Golfclub Midden-Brabant
– Hoofd greenkeeper – Golfclub De Dommel
– Frontoffice medewerker – Golfclub Midden-Brabant
– Parttime servicedesk medewerker – Golfclub Zeegersloot

Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers? Leden van de NVG kunnen kosteloos vacatures laten publiceren. De vacaturetekst kan in Word gemaild worden naar info@nvg-golf.nl, incl. logo.

Bekijk alle vacatures >>>

—————————————-

Jaarplanner 2022

Benieuwd naar alle workshops, evenementen en overleggen voor aankomend jaar? De jaarplanner voor 2022 is bekend. Dus zet het alvast in je agenda!

Eventuele wijzigingen van data/locatie is mogelijk.

Bekijk de jaarplanner >>>

—————————————-

Mooie cheque voor Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis

Golfcentrum De Hoge Dijk heeft onlangs als maatschappelijk partner van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis een cheque van
€ 20.000 mogen overhandigen.

Open Golfclub Olympus heeft de opbrengst van de jaarlijkse golfweek gedoneerd. Daarnaast hebben de overige partners op het golfcentrum te weten Golfacademy De Hoge Dijk, ANWB Golf, AHA de Man en de Ace Challenge bijgedragen voor dit goede doel.

We zijn er met elkaar trots op om onze “buren” op deze manier te kunnen steunen. Het geld zal worden geïnvesteerd in de vernieuwde afdeling IC Neonatologie.

—————————————-

Oud directeur Joop de Ridder overleden

Deze week ontvingen wij het bericht dat oud-directeur Joop de Ridder op vrijdag 12 november jl. is overleden.

De laatste groet aan Joop kunnen jullie brengen op vrijdag 19 november van 19.00 uur tot 20.30 uur via een drive-through bij De Ridder, Centurionbaan 120 in Soesterberg. Joop hield van rode rozen. Het wordt gewaardeerd als jullie één onverpakte roos meenemen.

—————————————-

Innovatieprijs Sportaccommodaties 2022

Tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties op 10 maart a.s. staan de winnaars van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2022 in de spotlights! De prijs is een stimulans voor de ontwikkeling van nieuwe concepten in de sportsector. Een warme aanmoediging voor het bedrijfsleven, opdrachtgevers én gebruikers om extra aandacht te besteden aan innovaties. Het accent ligt op innovaties die de ontwerp- en ontwikkelfase al doorlopen hebben en nu ‘klaar zijn voor de markt’.

Heeft u een marktrijpe innovatie voor sportaccommodaties? Meld deze aan voor 8 januari 2022!

Lees meer >>>