Nieuwsbrief NVG- Mei 2022

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:

–  Wat NVG Inkoop voor u kan betekenen
–  Golfstart wordt uitgebreid met vervolgtraject
–  Campagne Teek Care
–  Rondes
–  Duurzaamheid op de golfbaan
–  Helpdesk NL werktaanwerk gestart

___________________________________________

 

NVG Inkoopnetwerk

Op 21 maart waren we aanwezig op het Nationaal Golf Congres & Beurs in Papendal. Tijdens dit congres hebben we leuke gesprekken gevoerd met de aanwezige golf- ondernemers en de eerste vervolgafspraken staan al ingepland. Heeft u ons gemist? We gaan graag met u in gesprek om te kijken wat het NVG Inkoopnetwerk voor u kan betekenen en de besparingskansen voor uw locatie in kaart te brengen. Neem contact op met inkoopadviseur Daan de Rooij via 06 – 82526552 of d.derooij@xandrion.nl voor het maken van een afspraak.

Lees hier verder

__________________________________________

Golfstart wordt uitgebreid met vervolgtraject naar hcp 54

Golfstart wordt vanaf april 2022 uitgebreid met twee nieuwe lespakketten die deelnemers begeleiden naar handicap 54. Clubs en beginnende golfers maken graag en veelvuldig gebruik van Golfstart. Ruim 1600 deelnemers volgden in 2021 bij 55 golfclubs een Golfstartlespakket en ook in 2022 stromen de boekingen weer binnen. Voortbouwend op dit succes willen initiatiefnemers NGF, NVG en PGA Holland het platform uitbreiden, zodat beginnende golfers na het behalen van hun baanpermissie ook begeleid worden naar handicap 54.

Meer info

___________________________________________

Online campagne ‘Teek Care’ van FNV Agrarisch Groen 18 april van start gegaan

FNV Agrarisch Groen wil dat werknemers veilig en gezond kunnen werken. In de groene sector is de kans op tekenbeten het grootst. Daarom heeft FNV Agrarisch Groen op 18 april de ‘Teek Care’ campagne gelanceerd. Hiermee besteden zij aandacht aan de teek en (de gevolgen van) tekenbeten. Met advies en preventieve informatie over teken en de risico’s. Werk je in het groen? Kijk op fnv.nl/teekcare en wijs ook je collega’s op de campagne. #TeekCare!

Meer info

___________________________________________

Verschil in boekingen 2019/2022 voor corona/na corona.

In het overzicht hebben we een vergelijking gemaakt van april 2019 en april 2022. Oftewel voor en na corona. Uit de vergelijking blijkt dat er nog steeds meer gegolfd wordt na corona dan voor corona. Het aantal 9 holes dat gelopen wordt is vrijwel gelijk gebleven. Leden speelden na corona wel meer 18 holes dan greenfee spelers. In april 2019 liep 64% van alle golfers 9 holes en 36% liep 18 holes. In april 2022 liep 67%.van alle golfers 9 holes en 33% 18 holes.

Zie grafiek

___________________________________________

Helpdesk NLwerktaanwerk gestart

Door de coronacrisis en de huidige arbeidsmarktsituatie zitten veel werkgevers met vragen over instroom, uitstroom en doorstroom van personeel. In sommige sectoren ligt het werk stil en moeten werkgevers mensen laten gaan, in andere sectoren is het juist lastig om personeel te vinden. Om werkgevers te helpen bij hun arbeidsmarktvragen, is er nu de helpdesk van het project NLwerktaanwerk. Dit is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, zij hebben een team van regisseurs die kunnen sparren met werkgevers zoals u. Zij kennen de regio en hebben een netwerk van organisaties die u concreet op weg kunnen helpen, bijvoorbeeld de Regionale Mobiliteits Teams. De dienstverlening van NLwerktaanwerk is gratis. Bekijk de website om te zien wat NL werktaanwerk voor u kan betekenen.

Lees verder

___________________________________________

Duurzaamheid op de golfbaan

Laagtes, waar ‘s winters water staat, vallen droog in de zomer. In deze gebieden ontwikkelt zich een bijzondere vegetatie. Het massaal opkomen van zwarte els en schietwilg dreigt deze bijzondere vegetatie, ecologisch van grote waarde, te overwoekeren. Wegmaaien is vaak moeilijk. De inzet van een schaapskudde blijkt zeer succesvol om de ongewenste opslag te verwijderen. Dit moet echter wel met zorg worden gedaan aldus Loes Pasteuning, verantwoordelijk voor het uitvoeren van het Natuurbeleidsplan:” We moeten wel speciale maatregelen nemen om kwetsbare en zeldzame planten te beschermen. Ook is de begrazingsintensiteit niet te hoog, om te voorkomen dat er te veel voedingsstoffen door de schapen worden achtergelaten”.

Lees verder

__________________________________________