Nieuwsbrief NVG – maart 2019

Nieuwsbrief NVG – maart 2019
NVG NIEUWSBRIEF – MAART 2019
In deze nieuwsbrief onder meer:
– NVG gaat naar Europees Golf Conference bij Berlijn
– De Open Golfdagen, doet uw club of baan al mee?
– Succesvolle promotie Nederlandse golfbanen tijdens Rhein Golf Show
– Inspiratiesessie voor instroom en behoud van horecapersoneel
– Workshops i.s.m. Horeca Maatwerk (KHN)
– Nieuws uit het NVG-Inkoopnetwerk
– Duurzame inzetbaarheid in de golfbranche
– Werken in de golfbranche?
– Anders nog iets?

 

 

NVG GAAT NAAR EUROPEES GOLF CONFERENCE BIJ BERLIJN

 
Een groep van 6 NVG-leden heeft zich al geregistreerd voor het congres dat van 9-11 april a.s. gaat plaatsvinden bij Berlijn. Voor deze editie van het congres wordt samengewerkt met de Duitse NVG.

Met een keur aan boeiende sprekers die als key-note en/of tijdens een workshop in actie komen, wordt een diversiteit aan onderwerpen behandeld. Als key-note sprekers zijn onder meer Paul Armitage (Le Golf National) en Darshan Singh (verandermanagement) vastgelegd. Tijdens diverse workshops leren we van de beste Player Developer, komt de customer journey aan bod, wordt de relevantie van Europese wet- en regelgeving voor de golfbranche besproken en gaat het over hoe verandering te managen in de organisatie.

Laat u inspireren tijdens het 3-daagse evenement en leer van collega managers en baaneigenaren uit Europa.

De kosten voor deelname bedragen voor leden van de NVG 489 euro p.p. Niet-leden betalen 990 euro p.p.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar gcaeconference.eu.

 

 

DE OPEN GOLFDAGEN, DOET UW CLUB OF BAAN AL MEE?

 
Nog bijna twee maanden voordat de Open Golfdagen starten in heel Nederland. Van 19 t/m 22 april zullen duizenden nieuwsgierige mensen langsgaan bij een golfbaan bij hun in de buurt om golf uit te proberen. Met het nieuwe reserveringsplatform van www.opengolfdag.nl kunnen we uw open golfdag veel beter onder de aandacht brengen, dus meld uw golfclub of -baan snel aan!

 

 

INSPIRATIESESSIE VOOR INSTROOM EN BEHOUD VAN HORECAPERSONEEL

 
Het is en blijft een uitdaging in onze branche om goed horecapersoneel te werven en vooral te behouden. Wij gaan samen met u de uitdaging aan en organiseren daarvoor een tweetal inspiratiesessies.

Van Joyce Vastenhouw, zij verzorgde de best beoordeelde workshop tijdens het Nationaal Golfcongres, krijgt u tips en handvatten aangereikt om personeel aan uw organisatie te binden en te zorgen dat ze blijven. Joyce is werkzaam bij Rondje Horecapersoneel en een expert op het gebied van personeelsmanagement in de horeca.

De inspiratiesessies vinden plaats op resp. 28 maart (locatie: Goyer Golfclub) en 2 april (locatie: Landgoed Bergvliet).

Ga voor meer inhoudelijke informatie, inschrijving en prijs naar de NVG-website.

 

 

WORKSHOPS I.S.M. HORECA MAATWERK (KHN)

 
Graag brengen wij het opleidingsaanbod van de komende maanden onder de aandacht. In samenwerking met Horeca Maatwerk (KHN) kunnen allen medewerkers van de golfbanen worden opgeleid en getraind!

Onderstaand is het aanbod van de workshops en cursussen aangegeven die voor april a.s. op de planning staan. Het complete aanbod van de opleidingen incl. kosten , is per functie, te vinden op onze NVG-website.

– 04-04 – Arbeidsrecht – (KHN, NVG),
– 16-04 – Effectief communiceren (KHN, NVG)

 

 

NIEUWS UIT HET INKOOPNETWERK

 
De afgelopen periode is NVG Inkoop weer een aantal mooie samenwerkingen aangegaan om nog meer collectief inkoopvoordeel voor u te kunnen realiseren. Momenteel ontwikkelt NVG Inkoop samen met een aantal van haar leveranciers een aantrekkelijk ontzorgingspakket om samen slimmer energie te besparen. Daarnaast zijn Aarnink Vleeswaren – Huis van Beleg en Wasserij Engelbertink aangesloten als nieuwe NVG Inkoop leveranciers.

Energie samenwerkingsverband
We staan aan de vooravond van een energietransitie waarbij van zowel burgers als bedrijven een inspanning wordt gevraagd om van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen als zonne-/en windenergie over te stappen. In de ‘overgangsperiode’ wordt het aandeel conventionele energiebronnen, zoals kolencentrales, steeds verder verkleind en wordt tegelijkertijd gewerkt om zo veel mogelijk energie te besparen. Momenteel ontwikkelen wij een aantrekkelijk ontzorgingspakket om samen slimmer energie te besparen. Lees meer >>>

 

 

DUURZAME INZETBAARHEID IN DE GOLFBRANCHE

 
In de golfbranche wordt is een onderzoek gestart naar duurzame inzetbaarheid. Dit is een van de afspraken die zijn vastgelegd in de cao golfbranche 2018-2020.  De resultaten van het onderzoek moeten inzicht geven in hoe vitaal onze medewerkers zijn en met hoeveel plezier zij aan het werk zijn? Zowel aan werkgever(s) als aan de werknemers is gevraagd om een vragenlijst in te vullen en deel te nemen aan een focusgroep waarin de resultaten van het onderzoek worden gedeeld en besproken. De vragenlijst kan tot 14 maart a.s. ingevuld worden. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op, info@nvg-golf.nl​​​​​​​

 

 

WOMEN’S GOLF DAY

 
Op 4 juni a.s. is de Women’s Golf Day 2019. In 46 landen, op vele golfbanen, wordt deze dag georganiseerd om het golfen onder vrouwen te promoten. Klik hier voor de online promotiefilm.
Wilt u uw golfbaan aanmelden? Dan kan dat geregeld worden via de website van Women’s Golf Day

 

 

HOUD UW GOLFBAAN IN TOPVORM! RELATIEDAG NLADVISEURS, 14 MAART 2019

 
Worstelt u weleens met het onderhoud van uw greens, tees, rough of beplantingen? U doet wat u kunt, maar krijgt toch niet de gewenste kwaliteit? En misschien twijfelt u, of u wel helemaal voldoet aan alle geldende natuur- en milieuwetgeving? Hoe zou het zijn als u niet alleen zichtbaar, maar ook meetbaar de kwaliteit van uw baan kunt verhogen? En dat u zeker weet dat u aan alle wetgeving voldoet?

NLadviseurs gaat, i.s.m. Lumbricus, helpen met het bereiken van uw eigen doelen voor uw baan. Daarom organiseert ze een inspiratiedag voor haar relaties, om u mee te nemen in het thema ‘Intelligent Golfcourse Management (IGM)’: hoe goed bent u voorbereid op veranderingen? Lees hier meer of meld u hier direct aan.

 

 

WERKEN IN DE GOLFBRANCHE?

 
 – Bekijk hier de vacatures die worden aangeboden door de golfbanen
– Vacatures in het buitenland