NVG – Nieuwsbrief juni 2022

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:

Xandrion bestaat 25 jaar
Nederlands Golfmuseum
Women’s Golf
Rondes
Nieuws van de Waterbank
De RI&E (risico-inventarisatie & evaluatie)

 

Xandrion bestaat 25 jaar

Xandrion – de inkooporganisatie achter NVG Inkoop – bestaat dit jaar 25 jaar. Bij dit jubileumjaar hoort natuurlijk een bijzondere uitgave van het Xandrion Magazine.Een editie vol verhalen van deelnemers en leveranciers van het eerste uur. Klik op de knop om het magazine te bekijken.

Bekijk m hier

Meer golfrondes in mei 2022

In het overzicht hebben we een vergelijking gemaakt van mei 2019 en mei 2022. Uit de vergelijking blijkt dat er nog steeds meer gegolfd wordt na corona dan voor corona. Het aantal 9 holes dat gelopen wordt is iets hoger dan in 2019.

Zie grafiek

Women’s Golf

Golf is een heerlijke en waardevolle sport, voor mannen én vrouwen. Mannen en vrouwen zijn gelijk, maar niet hetzelfde. Waarom dan iedereen op dezelfde manier introduceren in golf? Hoog tijd dus om ook de introductie van vrouwen in golf meer in lijn te brengen met de vrouwelijke belevingswereld. De NGF/NVG starten daarom met een pilot Women’s golf waarbij first dates speciaal voor vrouwen worden georganiseerd. Op 10 juni is de pilot gestart met de Kick off op Golfbaan De Kroonprins. De geselecteerde banen/clubs waren uitgenodigd voor een leuke en nuttige middag.

Meer info

Nederlands Golfmuseum

Het Nederlandse Golfmuseum vraagt jullie aandacht en steun. Als onafhankelijke stichting willen zij een bijdrage leveren aan het inzichtelijk maken in het ontstaan en de ontwikkeling van golf in de Lage Landen, met name Nederland. En zo het culturele golf erfgoed te presenteren aan een breed publiek en voor toekomstige generaties te bewaren. Wil je graag vriend worden van dit museum, lees hieronder verder voor meer informatie.

Meer informatie

Nieuws van de Waterbank

Nederlandse golfclubs kampen met droogte. Bij Prise d’eau Golf heeft de Waterbank een pilot mogen doen. Tijdens deze pilot werd een (water) bufferzak geplaatst van 200 kuub. In deze zak wordt restwater opgevangen bij wateroverschot en gebruikt bij watertekort. Bij Prise d’eau Golf werd het water bij droogte gebruikt voor het beregenen van jong groen en de greens. Na deze pilot is de Waterbank in contact gekomen met NGF, NVG & NGA. Ben je ook geïnteresseerd naar korte en lange termijn oplossingen hoe droge periodes op je eigen golfclub te overbruggen? Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Meer info

Hoe staat het met jouw RI&E?

Alle ondernemers met personeel in Nederland zijn verplicht een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te hebben. Belangrijk, want wie goed overzicht heeft op zijn arbeidsrisico’s en daarop actie onderneemt, verkleint de kans op bedrijfsongevallen met wel 25 procent. Voor horecaondernemers of golfschoolhouders die pachten van de golfbaan is het binnenkort ook mogelijk de RI&E te regelen via de NVG. We houden jullie op de hoogte! Heb jij de jaarlijkse update van de RI&E al uitgevoerd? Via de link hieronder kom je op de website om de update te doen. NVG leden kunnen de RI&E tool gratis gebruiken, niet- leden betalen € 250,- ex. BTW per jaar.

Naar de website