Nieuwsbrief NVG – januari 2022

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen besproken:
– HRM workshops; al 24 aanmeldingen
– De Toekomstcheck; inzicht in uw liquiditeitspositie
– Groensymposium 8 maart 2022
– Nationaal Golf Congres & Beurs 21 maart 2022
– Meer 9 & 18 holes rondes in 2021 ten opzichte van 2019
– Vacature project-, office- en ledenmanager bij de NVG
– KvK Ondernemersplein nieuw op het ledendee
– Gluren bij de buren; tip van je collega
– Duurzaamheid bij de golfbaan
– Unieke inkoopcondities op alles-in-1-bestelsysteem

—————————————-

HRM workshops; al 24 aanmeldingen

De NVG organiseert in samenwerking met Suzanne Meijers, arbeidsrecht advocaat, vier online HRM workshops met vier verschillende thema’s, speciaal voor NVG-leden. De eerst workshop ‘contracten & cao’ is vandaag, hiervoor is inschrijven niet meer mogelijk. Het is nog wel mogelijk om u in te schrijven voor de andere drie workshops!

Programma
Dossieropbouw en ontslag | 26-01
Zieke medewerker | 03-02
Binden en boeien van medewerkers | 09-02

Heeft u interesse in één of meerdere workshops en bent u lid van de NVG?

Meld u dan nu aan! >>>

—————————————-

De toekomstcheck; inzicht in uw liquiditeitspositie

Helaas hebben veel sectoren door de lockdown weer te maken met coronamaatregelen, die ondernemers raken in hun bedrijfsvoering en omzet. Toch kan het goed zijn ook nu vooruit te kijken. Goed inzicht in uw financiële situatie bij verschillende scenario’s is van groot belang. Nu is er de Toekomstcheck.

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben dit nieuwe instrument ontwikkeld samen met ondernemers. De check geeft u inzicht in uw liquiditeitspositie nu en voor de komende twaalf maanden. Met de Toekomstcheck stippelt u uw route uit naar duidelijkheid en perspectief.

Start de Toekomstcheck >>>

—————————————-

Groensymposium 8 maart 2022

Ben je klaar voor een nieuw ‘golfklimaat’? Dinsdag 8 maart is het Nationaal Golf & Groen symposium met een gevarieerd programma!

In een complexe wereld die steeds sneller verandert biedt trendwatcher en toekomstdenker Ruud Veltenaar duidelijkheid waar we staan en waar we naartoe gaan. Daarnaast zal Hans de Kroon deze dag meer vertellen over de biodiversiteit.

Benieuwd naar alle sprekers?

(Vooralsnog kunnen de congressen doorgaan, maar uiteraard houden wij rekening met de dan geldende coronamaatregelen.)

Meer info & inschrijven >>>

—————————————-

Nationaal Golf Congres 21 maart 2022

De afgelopen twee jaar is er een grote golf van nieuwe golfers op de golfbaan terecht gekomen. Een kans voor de golfbranche om de sport te vernieuwen en aan te passen aan de wensen en eisen van deze nieuwe doelgroep.

Tijdens het Nationaal Golf Congres & Beurs 2022 in Papendal (Arnhem) op maandag 21 maart 2022 zal besproken worden hoe deze nieuwe aanwas gemanaged kan worden en hoe de nieuwe golfer geïntegreerd kan worden.

Het volledige programma met sprekers volgt binnenkort. Het thema van het congres is:

‘Grip op de golf
nieuwe golfers, nieuwe kansen’.

Schrijf u snel in!

Meer info & inschrijven >>>

—————————————-

Meer 9 & 18 holes rondes in 2021 ten opzichte van 2019

Het nieuwe jaar is begonnen, dus de cijfers van het aantal gespeelde rondes in 2021 zijn compleet.

Gekeken naar 2021 is te zien dat zowel het aantal gespeelde 9 als 18 holes  in vrijwel elke maand hoger ligt dan in 2019.

Opvallend is dat het aantal gespeelde 9 holes in zowel 2019 als in 2021 meer dan het dubbele is van het aantal gespeelde 18 holes.

Bekijk de grafiek >>>

—————————————-

Vacature project- office- en ledenmanager bij de NVG

Binnen onze organisatie zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Op korte termijn zoeken we een project- office- en ledenmanager (m/v). De taken zijn o.a. het fungeren als eerste aanspreekpunt voor leden, relaties en partners, het bijhouden van leden- en financiële administratie en het verzorgen van nieuwsbrieven en e-mails naar de leden.

Zijn er mensen in jullie omgeving voor wie deze functie wellicht interessant is? Delen wordt zeer gewaardeerd! De vacature staat ook op LinkedIn.

Bij interesse ontvangen wij graag voor 1 februari a.s. een reactie per mail naar info@nvg-golf.nl.

Bekijk de vacature >>>

—————————————-

KvK Ondernemersplein nieuw op het ledendeel

Speciaal voor leden van de NVG is er een online ledenportaal. Op het ledendeel is per categorie diverse informatie te vinden.

Sinds deze week is er een nieuwe categorie toegevoegd, namelijk KvK Ondernemersplein. Hier vindt u up to date informatie over onder andere bedrijfsvoering, coronavirus & ondernemerschap en personeel. Deze informatie wordt bijgehouden door diverse overheidsorganisaties.

Lees meer >>>

—————————————-

Gluren bij de buren; tip van je collega!

Bij Best Golf bieden ze sinds kort ‘golfen in twilight’ aan voor een gereduceerd tarief. Golfers die net begonnen zijn met golf kunnen in de uren voor het donker wordt 4 of 5 holes spelen. Op die manier kunnen zij spelen zonder dat ze andere golfers ophouden en kunnen zij kennismaken met de grote baan. Een mooie oplossing voor beginnende golfers in de winterperiode!

Heeft u ook een goede tip voor uw collega’s? Stuur hem in, dan zullen wij hem delen!

Stuur hem in! >>>

—————————————-

Duurzaamheid bij de golfbaan

Duurzaamheid een belangrijk onderwerp, ook bij golfbanen- en clubs.

Per 2020 is door de greenkeeping van Anderstein een ander maaipatroon op de fairways geïntroduceerd. Dit biedt een mooi, rustig en meer bij de golfbaan passend beeld. Daarnaast zorgt dit voor een reductie van brandstofverbruik, aangezien de maaironde minder uren in beslag neemt. Over de eerste 3 kwartalen van 2020 is ten opzichte van 2019 een reductie van 15% (-99 uur) aan draaiuren gerealiseerd, wat overeenkomt met een reductie van 594 liter diesel. Dit zorgt voor een verminderde CO2 uitstoot van 1568kg!

Bekijk meer voorbeelden >>>

—————————————-

Unieke inkoopcondities op alles-in-1-bestelsysteem

NVG Inkoop start het jaar met de introductie van een nieuwe samenwerking. Onlangs is Scanfie aangesloten bij ons inkoopcollectief. Via deze raamovereenkomst profiteert u van unieke inkoopcondities op het alles-in-1 bestelsysteem van Scanfie.

Scanfie biedt software modules voor QR-bestellen, horeca bestelsite, een gasten oproepsysteem en een basis kassa functionaliteit. Maak het uw gasten zo eenvoudig mogelijk om te bestellen en zie uw omzet omhoog schieten.

Scanfie heeft verschillende pakketten samengesteld, zo ook voor golfbanen. In dit pakket biedt Scanfie u bijvoorbeeld de mogelijkheid om uw gasten alvast bij de laatste hole een bestelling te laten plaatsen.

Meer info >>>